S. Povilaitis teigia sieksiąs kovoti su šešėliu ir mokesčių progresyvumu.

„Socialinės atskirties ir nelygybės problemos bado akis. Esu įsitikinęs, kad būtina kuo greičiau užtikrinti teisingesnį dirbančiųjų apmokestinimą, didinti stambaus kapitalo turėtojų indėlį į valstybės biudžetą. Tai leistų užtikrinti oresnę socialiai pažeidžiamų grupių gerovę, bei prisidėtų prie kokybiškesnės aplinkos būklės, kuri taip svarbi mūsų visų sveikatai. Klaipėdos kraštas geriau už kitus žino, kokią kainą savo ir vaikų sveikata moka pramonės subjektų taršos paveikti žmonės“, sako S. Povilaitis.

Anot S. Povilaičio, žaliosios politikos ilgalaikių tikslų įgyvendinimui reikia, kad politiniai sprendimai Lietuvoje būtų priimami atsižvelgiant į tvarumo ir aplinkos tausojimo aspektus. Kandidato rinkimų programoje siūlomos priemonės spartesnei daugiabučių renovacijai, atsinaujinančios energetikos plėtrai.

„Viena iš žaliosios politikos gairių yra tvari ekonominė veikla regionuose, t.y. esamų darbo vietų išsaugojimas bei naujų kūrimas, taip pat naujų pramoninių objektų atsiradimas, saugant aplinką bei ilgalaikės tausojančio ir subalansuoto žemės ūkio plėtros rėmimas - tai būtų vieni mano įsipareigojimų Gargždų krašto žmonėms“, - tvirtina Povilaitis.

S. Povilaitis Vilniaus universitete yra baigęs žurnalistikos bei ekonomikos ir tarptautinio verslo vadybos studijas. Aktyviai dalyvavo Atgimimo veikloje, prisidėjo prie Lietuvos laisvųjų profesinių sąjungų konfederacijos įkūrimo. Drauge su kitais parlamento gynėjais, Sausio 13-osios įvykių dalyviais ir pirmojo Sąjūdžio nariais įsteigė apdovanojimų „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“ komisiją. Yra NVO sambūrio, remiančio šalies gynybinius pajėgumus ir nacionalinį saugumą, vienas iš steigėjų, Žemaičių kraštiečių draugijų narys.

Sostinės Žirmūnų apygardoje Lietuvos žaliųjų partijai atstovaus viešosios politikos analitikė, Žaliosios politikos instituto direktorė Ieva Budraitė.

Rugsėjo 8-ąją Gargždų apygardoje nauji Seimo rinkimai organizuojami Seimo nariui Broniui Markauskui tapus Klaipėdos rajono meru, Žirmūnuose - Seimo narę Aušrą Maldeikienę išrinkus į Europos Parlamentą.