Vilniaus apygardos teisme penktadienį tęsiant bylos nagrinėjimą, prie teisėjų kolegijos prisidėjo Jurgita Mačionytė. Ji pakeitė Aivą Survilienę, išėjusią vaiko priežiūros atostogų.

„Pagal įstatymą, mes turime pradėti nagrinėti bylą iš naujo. Kokioje apimtyje mes ją nagrinėsime, tai spręsime eigoje“, – paskelbė teisėjų kolegijos pirmininkė teisėja Virginija Pakalnytė-Tamošiūnaitė.

Atnaujinus bylos nagrinėjimą, prokuroras Gedgaudas Norkūnas iš naujo skaito kaltinamąjį aktą.

Iki pasikeičiant teisėjai procesas ėjo į pabaigą, mažiausiai vienas advokatas į teismą atėjo pasiruošęs baigiamąją kalbą.

R. Paksas ir G. Vainauskas kaltinami 2015 metais susitarę dėl 15 tūkst. eurų kyšio už politiko pažadą paveikti statybos inspektorius dėl leidimo naudoti parduotuvę Prienuose.

Pagal teismo proceso metu pakeistą kaltinimą, R. Paksas kyšį tarėsi priimti ne tik savo, bet ir vadovautos partijos „Tvarka ir teisingumas“ naudai. Tokia kaltinimo formuluotė atsakomybės „Tvarkai ir teisingumui“ kaip juridiniam asmeniui neužtraukia.

Politikas ir žiniasklaidos grupės vadovas neigia prekiavę poveikiu. G. Vainauskas sako, kad vykdė žurnalistinį tyrimą, o R. Paksas tvirtina, jog byla siekiama eliminuoti jį iš politikos.

Byloje prekyba poveikiu kaltinamas ir verslininkas Antanas Juozas Zabulis, jis kaltę taip pat neigia. Anot prokurorų, verslininkas neteisėtai tarėsi su G. Vainausku, kad šis pasinaudotų savo įtaka nutraukti teisėsaugos tyrimą dėl galimo aukštųjų technologijų bendrovės „BOD Group“ sukčiavimo stambiu mastu įsisavinant Europos Sąjungos paramą.