„Jeigu bus tokios politinės prielaidos ir tokia politinė situacija, kad koalicijos stabilumui užtikrinti tokį sprendimą reikės priimti, tai aš jį tikrai priimsiu“, – Delfi TV ketvirtadienį sakė A. Širinskienė. Jos teigimu, ne buvimas konkrečioje frakcijoje yra jos, kaip Seimo narės, tikslas.

„Ne mano buvimas vienoje ar kitoje frakcijoje ir ne mano darbo sąlygos yra tai, ko aš siekiu, man yra svarbu, kad būtų įgyvendinta Vyriausybės programa“, – sakė politikė. Kartu, akcentavo ji, išgelbėjus „tvarkiečius“ nuo darbo Mišrioje Seimo narių grupėje, potencialūs koalicijos partneriai būtų apsaugoti ir nuo, pasak jos, sudėtingo darbo su buvusiais „valstiečių“ frakcijos nariais – Povilu Urbšiu ir Mindaugu Puidoku.

„Aš puikiai suprantu, ką reiškia politinei partijai dirbti Mišrioje grupėje ir puikiai suprantu, ką reikštų dirbti su mūsų koalicijos partneriais, kuriais mes tikrai pasitikime... Sėdint su ponu Puidoku, ponu Urbšiu ir kitais politikais Tvarkos ir teisingumo atstovams Seime tas darbas būtų labai sudėtingas“, – apibendrino A. Širinskienė.

ELTA primena, kad iki tol „tvarkiečių“ frakcijai priklausęs „darbietis“ Valentinas Bukauskas, gavęs savo partijos nurodymą, paliko Seimo frakciją Tvarka ir teisingumas. Dėl to Seime nebeliko 7 narius turėjusios frakcijos Tvarka ir teisingumas. Pagal Seimo Statutą, frakciją gali sudaryti ne mažiau kaip 7 Seimo nariai.

Pats „tvarkiečių“ lyderis Remigijus Žemaitaitis sako A. Širinskienės pagalbos nesikratąs. Ketvirtadienį jis portalui LRT.lt teigė, kad tai būtų bene realiausias būdas atkurti sugriuvusią frakciją.

Interviu Eltai G. Nausėda teigė, kad tokie bandymai gaivinti frakciją yra keisti ir negarantuoja stabilumo.