Kaip BNS teigė įmonės „Smiltynės perkėla“ valdybos pirmininkas Valdemaras Vaičekauskas, grąžinta senoji tvarka turėtų galioti mažiausiai iki sezono pabaigos.

„Įmonė siekdama nuimti įtampas ir ypač sezono metu, kai srautai intensyvesni, tiesiog nuo šiandien atstatė senąją tvarką ir galvojame, kad taip bus bent jau iki sezono pabaigos“, – sakė V. Vaičekauskas.

Anot jo, šiuo metu baigiama terminalo rekonstrukcija, po kurios bus padidintas eilių kiekis, taip pat netrukus prasidės keltų rampų rekonstrukcija, kuri dvigubai padidins vienu metu įvažiuojančių transporto priemonių skaičių.

„Perkėlos pralaidumas padidės ir manom, kad daug klausimų iškart išsispręs ir nereikalingų įtampų nebeliks“, – teigė įmonės valdybos pirmininkas.

Pasak V. Vaičekausko, persikelti pirmumo teise norintiems nuolatiniams Neringos gyventojams papildomais leidimais rūpintis nereikės.

„Jiems nieko nereikia daryti. Tiesiog atstatytas ženklinimas ir tie žmonės, kurie turi leidimus, jie kaip ir anksčiau, tiesiog atvažiuos ir nieko papildomo daryti nereiks“, – sakė V. Vaičekauskas.

Jis teigia, kad galios tik tie leidimai, kurie šiuo metu yra galiojantys.

Leidimų išdavimą kuruojanti Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) birželio pradžioje pranešė panaikinusi beveik 2,5 tūkst. leidimų, pernai išduotų nemokamai keltis per Kuršių marias.

Nustatyta, kad šie leidimai buvo išduoti asmenims ir jų transporto priemonėms, kurių deklaruota gyvenamoji vieta, registruota buveinė nėra Kuršių nerijoje.

Neringiškiai dėl pirmenybinės eilės grąžinimo kreipėsi į prezidentę, premjerą, susisiekimo ministrą ir Neringos merą. Prašymą pasirašė daugiau nei 800 Neringos gyventojų.

Pasirašiusieji tvirtina esantys diskriminuojami dėl gyvenamosios vietos, patiriantys judėjimo laisvės suvaržymą, negalintys planuoti savo laiko vykdami į gydymo, ugdymo įstaigas, tvarkydami Klaipėdoje verslo reikalus.

Teigiama, kad su „griūvančiais“ tvarkaraščiais susiduria ir viešasis tarpmiestinis transportas, nuo birželio irgi turintis stovėti bendroje eilėje.