Anot V. Čmilytės-Nielsen, susitikimo tikslas buvo aptarti susidariusią politinę situaciją Seime.

„Pozicija nesikeičia, balsavime dėl Seimo pirmininko atstatydinimo nedalyvausime“, - konstatavo liberalė.

Opozicijos lyderės teigimu, V. Pranckiečio laimėjimas slaptame balsavime yra realus scenarijus ir, anot jos, tokiu atveju būtų siekiama išankstinių Seimo rinkimų, kaip tą yra žadėjęs „valstiečių“ lyderis.
Ramūnas Karbauskis yra viešai įsipareigojęs, kad tokiu atveju būtų priešlaikiniai rinkimai (...) Kai kuriais atvejais net ir opozicija sutinka su R. Karbauskiu“, - sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Anot G. Landsbergio, „valstiečių“ gretose pozicijos balsuojant slaptu balsavimu skiriasi.

„Aš manau, kad tikrai skiriasi, R. Karbauskis padarė tokį eksperimentą savo frakcijoje, (analogišką. – ELTA) balsavimą – septyni žmonės palaikė V. Pranckietį. Mano žiniomis, galėtų tokių žmonių būti ir dar daugiau“, - sakė konservatorių lyderis.

„Yra žmonių, su kuriais esu bendravęs, kurie balsavo frakcijoje už nepasitikėjimą V. Pranckiečiu, tačiau svarstytų daryti kitaip, jeigu tai būtų viso Seimo balsavimas“, - pridūrė G. Landsbergis, priminęs, jog praktiškai visi valdančiųjų pusės parlamentarai turi ne tik dalyvauti, tačiau, pabrėžė jis, ir balsuoti už nepasitikėjimą Seimo pirmininku, jei norima, kad V. Pranckietis būtų atstatydintas.

Kolegoms antrino ir J. Sabatauskas. Jo teigimu, „socialdarbiečių“ pareikšimas, kad jie nesiekia Seimo pirmininko posto yra keliantis chaosą, nes, pasak socialdemokrato, memorandume aiškiai deklaruota, jog Seimo vadovo kėdė tenka „socialdarbiečiams“.

„Šiuo atveju matome tokį blaškymąsi, neturėjimą tvirtos pozicijos, tačiau tokį didelį niežėjimą, kai labai norisi pasikasyti ir ta vieta, kurią jie kasosi, yra Seimo pirmininko vieta“, - ironizavo socialdemokratas.
Pasak jo, jis labai abejoja, ar V. Pranckiečio laimėjimo atveju koalicinė sutartis bus nutraukta, kaip yra teigiama.

„Faktas vienas, kad šiandien mes neturime derybų dėl kažkokios naujos koalicijos. Koalicija yra ta pati ir subjektai tie patys, kurie derasi, nesvarbu, kaip jie vadinasi ir kaip derasi – ar kaip partijų atstovai, ar kaip frakcijų atstovai“, - sakė J. Sabatauskas.

V. Čmilytė-Nielsen teigimu, prognozuoti proveržį opozicijos santykiuose su valdančiaisiais yra sudėtinga, nes, pasak jos, situacija nėra pasikeitusi.

„Mes matome tokią muilo operą pastarąjį mėnesį, kai imituojama labai daug veiksmų, bet iš esmės niekas nesikeičia ir kalbama apie naują koaliciją, o veikėjai yra visi seni“, - teigė ji.

ELTA primena, kad trečiadienį derybose dėl valdančiosios koalicijos suformavimo dalyvaujantys „socialdarbiečiai“ po partijos prezidiumo posėdžio pareiškė, kad koalicinę sutartį pasirašys, tačiau reikalauja atstatydinti Seimo pirmininką.

Jo kėdė tokiu atveju atitektų „socialdarbiečiams“. Pats V. Pranckietis ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje Seime dar kartą patvirtino savo noru nesitrauksiąs.

Pagal išankstinį planą, „valstiečiai“, „tvarkiečiai“, „socialdarbiečiai“ ir LLRA-KŠS valdančiosios koalicijos sutartį turėtų pasirašyti šį penktadienį, o balsavimas dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu numatomas antradienį. Tam, kad nepasitikėjimas V. Pranckiečiu Seime būtų išreikštas, reikalinga, kad slaptu balsavimu tam pritartų mažiausiai 71 parlamentaras.