„Mano manymu, ją nutraukti tikrai nėra ko <...> Iš mūsų pusės tikrai nebus reikalaujama (nutraukti sutartį – DELFI)“, – žurnalistams tuoj po V. Pranckiečio spaudos konferencijos sakė jis.

Anot jo, į klausimą, kas bus, jei Seimo pirmininkas nepasitrauks, R. Karbauskis trečiadienio vakarą atsakė, kad koalicinė sutartis negalios.

Tačiau A. Palionis priminė, kad koalicinė sutartis pasirašoma tarp keturių politinių partijų, tad jos esą ir turi spręsti, kaip bus.

„V. Pranckiečio pozicija logiška. Tačiau, aišku, yra koalicijos bendras darbas, turėtų būti bendri sprendimasi<...> Užtikrinu, kad pagrindinė diskusija buvo ne Seimo pirmininkas, o tai, ką prezidiumo posėdis ir sakė praėjusį trečiadienį – dėl Vyriausybės veiklos plano“, – kalbėjo jis.

Pasak A. Palionio, su R. Karbauskiu trečiadienio vakarą jie kalbėjo dėl įsipareigojimo didinti Vyriausybės remiamas pajamas, dėl miškų kirtimo mažinimo.

„Mūsų partijoje vyksta didelės diskusijos dėl Seimo pirmininko posto, ar tikrai toks didelis noras yra. R. Karbauskis užtikrino, kad tai ne G. Kirkilo noras, pats R. Karbauskis pasiūlė šią poziciją mums“, – sakė A. Palionis.

Jis taip pat patikino niekada nesipykęs su V. Pranckiečiu.

„Aš galiu užtikrinti, kad mums tikrai nėra svarbus (V. Pranckiečio postas – DELFI)“, – kartojo socialdarbiečių frakcijos Seime seniūnas.

A. Palionis taip pat prasitarė, kad valstiečiai–žalieji jiems siūlė Seimo pirmininko poziciją, Užsienio reikalų ministerijos ir Žemės ūkio ministerijos vadovo postus.

Paklaustas, kaip bus dėl Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, A. Palionis tikino, kad tikriausiai nesunku suprasti, kad, jei jie sutiko pasirašyti koalicinę sutartį, nuo šio reikalavimo atsitraukia.

„Yra pasiūlyta Žemės ūkio ministerija. Mąstom“, – sakė jis.