„Mes radome apvirtusį laivą 5 kilometrai nuo Ventės pakrantės. Jis yra vidury marių, ant seklumos. Greičiausiai stiebas yra sulūžęs, dalis stiebo įsmigo į dugną, taip jis išsilaiko praktiškai vienoje pozicijoje – dugnu į viršų“, – situaciją DELFI komentavo R. Adomavičius.

Įvykio vietą jis pasiekė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) greitaeigiu kateriu. Komandoje buvo ir trys Klaipėdos apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdybos narai.

„Narai buvo pasiruošę nerti, bet įvertinome situaciją, kad ten lįsti – per pavojinga. Greičiausiai nieko ir nebūtume radę. Pažymėjome vietą, lauksime, kol oras nurims. Tuomet bandysime laivą traukti lauk“, – DELFI sakė R. Adomavičius.

Šiuo metu ugniagesiai gelbėtojai bando šukuoti teritoriją. Ieškoma bet ko, kas galėtų padėti nustatyti ieškomo kapitono buvimo vietą.

Ugniagesiai gelbėtojai palei krantą tarp Ventės ir Šturmų apžiūri teritoriją. Gal pavyks rasti kažkokių daiktų. Aišku, sudėtinga, nes vėjas didelis, banga, tai viską jei plakė, (daiktai – DELFI) galėjo atsidurti meldynuose, didžiuliai nendrynai tose vietose“, – kalbėjo pašnekovas.

Laivą rasti jam pavyko, nes jį aptiko gelbėtojų sraigtasparnis.

„Jie mums parodė, kur yra laivas, priplaukėme, įvertinome situaciją, o daugiau jie nieko nepastebėjo. Pavyzdžiui, kad kažkas plūduriuotų“, – sakė R. Adomavičius.

DELFI primena, kad apie nelaimę buvo pranešta antradienį, apie 13 val. 54 min. Tuo metu Bendrasis pagalbos centras sulaukė skambučio, kad Šilutės r., Kintų seniūnijoje, ties Ventės kaimu, skęsta laivas.

Kaip patvirtino kartu su R. Adomavičiumi plaukę Laivybos istorijos skyriaus muziejininkas, istorikas Daumantas Kiulkys ir ūkio tarnybos viršininkas Aurimas Rumša, kurėno kapitonas nedėvėjo gelbėjimosi liemenės. Abu jie matė, kaip R. Adomavičius paniro po bangomis. Jo kūno gelbėtojams rasti vis dar nepavyko.