Išrinktojo prezidento atstovas spaudai Aistis Zabarauskas to nei patvirtino, nei paneigė.

„Prezidentas komandą pristatys kitą savaitę“, – į klausimą, ar A. Skaisgirytei-Liauškienei yra pasiūlyta vadovauti užsienio politikos grupei atsakė A. Zabarauskas.

Dėl A. Skaisgirytės-Liauškienės pasirinkimo keli šaltiniai patvirtino ir BNS naujienų agentūrai.

Iki šiol išrinktasis prezidentas yra oficialiai pristatęs tik vieną savo komandos narį – atstovą spaudai A. Zabarauską.

Komandoje – patyrusi diplomatė

53 m. A. Skaisgirytė-Liauškienė yra baigusi anglų filologijos studijas Vilniaus universitete ir tarptautinių santykių studijas Tarptautiniame viešojo administravimo institute Prancūzijoje.

1989-1990 m. ji dirbo savaitraščio „Atgimimas“ korespondente, 1990-1992 m. Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo Tarpparlamentinių ryšių biuro vadove.

Nuo 1993 m. A. Skaisgirytė-Liauškienė dirbo Užsienio reikalų ministerijoje. Ji yra ėjusi nepaprastosios ir įgaliotosios ambasadorės Prancūzijoje, Tunise, Izraelyje, Jungtinėje Karalystėje pareigas.

2009 m. birželio 15 d. ministras Vygaudas Ušackas paskyrė A. Skaisgirytę užsienio reikalų viceministre, atsakinga už dalyvavimą tarptautinėse organizacijose, konsulinę tarnybą, ryšius su užsienio lietuviais, santykius su Lotynų Amerikos, Afrikos, Azijos ir Okeanijos valstybėmis. Ministru tapus A.Ažubaliui, ji paskirta į tas pačias pareigas.

Šiuo metu A. Skaisgirytė-Liauškienė yra Užsienio reikalų ministerijos politikos direktorė.

Dirbo Konkurencijos taryboje ir privačiame sektoriuje

BNS rašo, kad J. Šovienė Konkurencijos tarybos nare dirba nuo 2007 metų. Jos antroji šešerių metų kadencija turėjo baigtis rugsėjį, nuo 2013–ųjų buvo pirmininko pavaduotoja. Iki tol J. Šovienė dirbo teisininke Konkurencijos taryboje ir privačioje įmonėje.