Dviejose seniūnijose

Po 18 valandos Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas, kad Kėdainių rajono Krakių miestelyje, Dariaus ir Girėno gatvėje, ant kelio nuvirtęs medis, ant jo pakibęs kitas medis. Į įvykio vietą atvyko Krakių ugniagesiai. Netrukus abu medžiai buvo supjaustyti ir patraukti nuo važiuojamosios kelio dalies.

Apie 20 valandą nepatogumų dėl gamtos išdaigų patyrė Josvainių seniūnijos gyventojai. Per Plaktinių kaimą važiavę vairuotojai pastebėjo vėjo nuverstą medį, kuris užvirto ant važiuojamosios kelio dalies. Netrukus į įvykio vietą buvo iškviesti Josvainių ugniagesiai. Pastarieji pasirūpino, kad medis būtų supjaustytas ir patrauktas nuo važiuojamosios kelio dalies. Laimei, niekas nenukentėjo.
Nuvirtęs medis

Sutrikimų nebūta

Medžiai virto ir kitose Kėdainių miesto ir rajono vietose. Tiesa, gyventojai dėl nuvirtusių medžių į ugniagesius gelbėtojus nesikreipė. Dėl lietaus ir stipraus vėjo elektra nebuvo dingusi. Nei mieste, nei rajone elektros gedimų užfiksuota nebuvo.

Perspėja gyventojus

Ugniagesiai gelbėtojai perspėja gyventojus, kad neramumų galima sulaukti ir artimiausiomis dienomis. Pučiant vėjui gelbėtojai ragina nestovėti po aukštais medžiais, nestatyti automobilių po jais, nes pučiant stipriam vėjui virsta dideli medžiai ir lūžta jų šakos. Taip pat ragina nestovėti po elektros linijomis ir prie didelių reklamos stendų, nes jie gali kristi.

Gelbėtojai primygtinai reikalauja, kad gyventojai neliestų ir ant laidų užvirtusių medžių ar oro linijų atramų, nes tai gali sukelti pavojų jūsų gyvybei. Pučiant stipriam vėjui gali sutrikti elektros energijos tiekimas, todėl namuose reikia turėti žibintuvėlį, atsarginių elementų, radijo imtuvą, žvakių.