„Pagal tai, ką kalba kitos partijos, manau, kad valstybė be valdžios (jei į valdančiąją daugumą nesijungtų „socialdarbiečiai“ – ELTA) tikrai neliktų ir tęstinumas būtų. Niekas nekvestionuoja Vyriausybės programos, sako, kad programa būtų tęsiama bet kokiu atveju. Todėl jei atsisakytų „socdarbiečiai“, jeigu jie (koalicijos sutarties – ELTA) nepasirašytų... jeigu jie bando pasitraukti, tai tada reikėtų spręsti kaip nors kitaip ir tai jau buvo diskutuota“, - „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Pasak jo, ankstesni pavyzdžiai rodo, kad galima dirbti ir mažumos Vyriausybės sąlygomis.

“Buvo ir premjeras pasisakęs, kad ir mažumos Vyriausybės sąlygomis būtų galima dirbti“, - sakė V. Pranckietis, pridurdamas, kad G. Kirkilo vadovautos mažumos Vyriausybės pavyzdys rodo, kad „dangus dėl to nesugriuvo“.

ELTA primena, kad trečiadienį Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) Prezidiumas dar kartą ketina apsvarstyti galimybę dirbti naujoje valdančiojoje koalicijoje.

„Socialdarbiečiai“ nėra patenkinti vykstančiomis derybomis nes nėra linkstama atsižvelgti į jų keliamus reikalavimus, gerokai didinti vadinamuosius vaiko pinigus ir perleisti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovo postą, kuris šiuo metu priklauso „valstiečiams“.