TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis įvardijo, kad Žirmūnų vienmandatėje apygardoje kels Paulės Kuzmickienės kandidatūrą, Gargžduose į sąrašą bus įrašyta Rasa Petrauskienė, o Žiemgalos vienmandatėje apygardoje rems save išsikėlusią nepriklausomą kandidatę Rūta Bilkštytę.

Kodėl keliami šie kandidatai? „Kaip tinkamiausi, – atsakė G. Landsbergis. – Kiekvienas turi savo stiprybių.“

G. Landsbergis teigė, kad svarstant apie kandidatą Žirmūnų apygardoje, buvo svarstyta ir Valdo Benkunsko pavardė. „Buvo, – teigė G. Landsgerbis, – Bet ponas Benkunskas dabar yra vicemeras ir yra apsisprendęs tęsti savo darbus.“

Į klausimą, kokių rezultatų tikisi rinkimuose, jis teigė: „Jei ko nors galėjome pasimokyti iš Ramūno Karbauskio, tai vieno dalyko – neprognozuok dalykų, kurių negali prognozuoti“.

Jis teigė, kad rinkimų laukia ramiai ir tvirtina, kad konservatoriai jiems yra neblogai pasiruošę. „Galime pasirodyti gerai“, – tvirtino G. Landsbergis.

Rinkimai į atsilaisvinusias Seimo narių vietas rugsėjo 8-ąją vyks šiose apygardose: Žiemgalos, Gargždų ir Žirmūnų.

Žirmūnuose Seimo rinkimai vyks atsilaisvinus vietai, kai parlamentarė Aušra Maldeikienė buvo išrinkta į Europos Parlamentą. Seimo nario vieta Žiemgalos apygardoje atsilaisvino parlamentarui Vitalijui Gailiui tapus meru, o Gargžduose - Broniui Markauskui tapus Savivaldos Tarybos nariu.

Konkrečius kandidatus rinkimuose partijos gali iškelti iki liepos 5 d.

Jau aišku, kad į Gargždų rinkimų apygardą yra keliama Kristupo Krivicko kandidatūra, o į Žiemgalos – žurnalistės Rūtos Janutienės kandidatūra.

TS-LKD Tarybos posėdis: