„(...) aš noriu pasakyti tik viena, kad iš tikrųjų mes esame frakcijoje tai svarstę (atiduoti LSDDP ministro postą. – ELTA), ir mums tai nepriimtina sąlyga. Ir šitos sąlygos mes negalėtume tenkinti derybose. Tai yra frakcijos nuomonė, ir niekas jos negali pakeisti. Jei ši sąlyga būtų pažeista, tai didžiausia frakcija Seime jau nebebalsuotų už koalicinę sutartį. Šioje vietoje kompromiso nebus“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

Pasak „valstiečių“ lyderio, frakcija balsavo šiuo klausimu, todėl ir yra kategoriškos pozicijos. Jo teigimu, LVŽS šią ministeriją turi išsaugoti ir po naujos koalicinės sutarties sudarymo.

„Tai vienas iš pačių pagrindinių postų mūsų Vyriausybėje, kadangi tai yra socialinė politika, ir mes kaip tik didžiulius iššūkius esame prisiėmę bei labai daug sprendimų jau yra padaryta. Ir netgi šis Europos Komisijos konstatavimas, kad pirmą sykį Lietuvos istorijoje šitas Seimas ėmėsi socialinės politikos, mažinant skurdą.

Tai yra jų išvadoje parašyta (...). LVŽS frakcija balsavo šiuo klausimu, ir yra kategoriška pozicija, kad LVŽS šitą poziciją turi išsaugoti ir po naujos koalicinės sutarties sudarymo“, – teigė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad koalicinėse derybose LSDDP deklaruoja siekianti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos posto.