„Visuomenėje esminio pokyčio nematome. Praktiškai išlaikomas panašus reagavimo į galimą smurtą lygis. Pranešimų apie galimą smurtą skaičius yra panašus kaip ir reformos pradžioje. Šiek tiek lygis buvo nuslūgęs sausio – vasario mėnesiais, bet dabar yra tas pats lygis“, – po posėdžio Eltai sakė L. Kukuraitis.

L. Kukuraičio teigimu, sumažėjo atvejų, kai vaikai atiduodami globai – stengiamasi dirbti su šeima, kad vaiką būtų galima grąžinti tėvams.

Pavasarį priimti Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimai įsigalios nuo 2020 metų sausio 1–osios. Šiuo metu, pasak ministro, yra derinami poįstatyminiai aktai ir esą yra labai svarbu, kad šis darbas nenutrūktų, jei keisis ministerijos vadovybė.

„Šiuo metu vyksta visų reikalingų poįstatyminių teisės aktų, tvarkų, aprašų rengimai. Ir dėl to čia yra svarbus tęstinumas, kad jeigu ateis nauja komanda, kad ji tęstų tai, kas yra pradėta“, - sakė ministras.
Taip pat, pasak ministro, šiuo metu vyksta socialinių darbuotojų ir atvejo vadybininkų mokymai kartu su vaiko teisių specialistais, kad įstatymo pataisoms įsigaliojus, jos būtų sėkmingai įgyvendinamos.