Kaip teigiama pranešime, N. Puteikis nei partijos nariams, nei Teisingumo ministerijai, nei Juridinių asmenų registrui iki šiol nepateikė Lietuvos centro partijos 2019 m. kovo 12 d. neeilinio visuotinio susirinkimo protokolų kopijų.

„Visuotinio susirinkimo metu galimai neteisėtai buvo priimti sprendimai dėl partijos naujo valdybos pirmininko išrinkimo ir sąrašo į Europos Parlamento (EP) rinkimus, kuriame pirmuoju numeriu buvo įregistruotas Antanas Guoga, patvirtinimo“, – teigiama tekste, kurį pasirašė A. Šimkus ir L. Radzevičiūtė.

„(...) Tai patvirtina įtarimus, kad šis LCP susirinkimas buvo neteisėtas ir jo metu galimai tyčia buvo klastojami dokumentai“, – rašoma pranešime.

Ieškinyje prašoma Lietuvos centro partijos 2019 m. kovo 12 d. neeilinį visuotinį susirinkimą ir jo sprendimus pripažinti neteisėtais, taip pat „išsireikalauti“ nepateiktų dokumentų kopijų. Kaip trečiasis asmuo į ginčą įtraukta ir Teisingumo ministerija.

Anot Seimo nario teigimu, buvusiems bendražygiams esą nepatinka LCP vienijimasis su Arvydu Juozaičiu bei iškelti kandidatai trijuose naujuose rinkimuose į Seimą.

„Mane skundžia buvę bendražygiai, nes jie perėjo į konkuruojančias politines jėgas. L. Radzevičiūtė tapo mano konkurento prezidento rinkimuose M. Puidoko štabo vadove, o A. Šimkus perėjo į Klaipėdos mero V. Grubliausko frakciją. (...) Jiems labai nepatinka sėkmingas Lietuvos centro partijos vienijimasis su Arvydo Juozaičio judėjimu "Lietuva yra čia" ir Tautininkų sąjunga, bei nepatinka geri Lietuvos centro partijos kandidatai trijuose naujuose rinkimuose į Seimą - prof. Povilo Gylio, Rūtos Janutienės ir Kristupo Krivicko“, – teigia N. Puteikis.

Pasak parlamentaro, dokumentų jis neteikia dėl to, nes minėtasis suvažiavimas yra tiesiogiai susijęs su prieš tai buvusiu suvažiavimu, o jo protokolų neskelbia A. Šimkus. Anot Seimo nario, esą jis negali teikti dokumentų dalimis.

„Negaliu nešti į Teisingumo ministeriją ir Registrų centrą nepilnos dokumentacijos, nes sprendimai buvo priimti keliuose suvažiavimuose. Pirmo suvažiavimo medžiaga yra pas A. Šimkų ir jis niekam jos neatiduoda. Kai jis atiduos, nunešiu abu“, – sako N. Puteikis.

A. Šimkus neneigia, kad dokumentus slepia. Jo teigimu, taip daro dėl to, kad sutrukdytų N. Puteikiui suklastoti kovo 12 d. suvažiavimo medžiagą.

„Jeigu aš pateiksiu, jis sukčiaus. Šitus (A. Šimkaus turimus. – ELTA) dokumentus, dalyvių narių sąrašus pateiks kaip kovo 12 d. suvažiavimo sąrašus. Kodėl neatiduodam – jis į tą suvažiavimą sukvietė LCP nepriklausančius asmenis ir jie sudarė kvorumą. Tas suvažiavimas yra neteisėtas“, – tikino buvęs valdybos pirmininkas.

Tuo metu N. Puteikis kaltinimus neigia.

„Kaltinimai man planuojamu sukčiavimu neturi pagrindo, nes skundžiamąjį suvažiavimą filmavo viena iš skundo autorių L. Radzevičiūtė, ji pati skaičiavo balsus. O narių sąrašus teikė pats A. Šimkus, nes tik jis vienas pildė partijos duomenų bazę. Manau, kad A. Šimkus nepateikia jo paties organizuoto ankstesnio suvažiavimo dalyvių sąrašo, nes jame pasirašė ne partijos nariai ir jis tą žino bei galimai slepia“, – tvirtina N. Puteikis.

ELTA taip pat yra prašiusi kovo 12 d. susirinkimo dokumentų. Iš pradžių N. Puteikis, klausęs, kodėl turėtų tai daryti, vėliau sutiko juos pateikti, bet to taip ir nepadarė.

Kaip jau buvo rašyta, LCP partijoje kilo konfliktas, kai A. Guoga buvo įregistruotas į EP sąrašą, kai kurie partiečiai sakė, kad partija neva buvo „nupirkta“.

Vėliau esą tuometinė teisėta Lietuvos LCP partijos valdyba sustabdė paties N. Puteikio narystę partijoje, iš partijos buvo pašalinta 1000 narių. Kaip Eltai teigė buvęs valdybos pirmininkas A. Šimkus, toks sprendimas buvo priimtas, nes nebuvo rasta išmestų žmonių stojimo į partiją paraiškų.

Tokius veiksmus N. Puteikis įvardino kaip perversmą partijoje ir žadėjo kreiptis į Generalinę prokuratūrą ir Teisingumo ministeriją, o L. Radzevičiūtė ir A. Šimkus buvo suspenduoti.