Kaip teigia Užsienio reikalų ministerija, remiantis nota, Lietuvos piliečiai vykdami į Kaliningrado sritį turizmo, verslo ar humanitariniais tikslais galės gauti nemokamą elektroninę vizą. Tam ne vėliau kaip prieš 4 kalendorines dienas iki numatomos kelionės reikės užpildyti elektroninę formą Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerijos interneto svetainėje (notoje nurodoma nuoroda http://electronic-visa.kdmid.ru/index.html kol kas neveikia).

Tokia viza galios 30 dienų ir leis būti Kaliningrado srityje ne ilgiau kaip 8 paras nuo įvažiavimo. Į kitas Rusijos Federacijos teritorijas su šia viza vykti bus negalima.

Rusijos ambasados Lietuvoje konsulinio skyriaus vedėja Tatjana Novožilova žurnalistams trečiadienį patvirtino, kad ši nuo liepos 1-osios įvedama tvarka vykstantiems į Karaliaučiaus sritį iš viso galios 53 valstybių piliečiams, tarp jų – visoms Europos Sąjungos valstybėms.

„Manau, kad toks palengvinimas leis žmonėms vykti savo asmeniniais reikalais, dažniau susitikti su artimaisiais, kurie gyvena Rusijos teritorijoje. Mano manymu, tai geras, pozityvus žingsnis piliečiams, kurie gyvena sąraše minimose šalyse, ypač Lietuvai, Latvijai, Estijai, nes giminystės, draugiški santykiai išlieka“, – teigė T. Novožilova.