Politikas kreipėsi atviru laišku į partijos narius.

„Norėjau Jūsų pasiteirauti, ar iš tiesų išsižadėjote Tėvynės meilės, pagarbos asmens orumui, šeimai, bendruomeniškumui? Jums nebesvarbus teisingumas ir bendrasis gėris?

Klausiu, nes vis girdžiu kartojant, kad TS-LKD „nusisuko“ nuo pamatinių vertybių. Bandžiau su taip teigiančiais aiškintis, kuo paremtos jų „diagnozės“ ir išgirdau, jog esą tai akivaizdu, patys jūsų partijos nariai taip esą tvirtina“, – rašė A. Navickas.

Politiko vertinimu, kalbos, kad TS-LKD nebeturi moralinio stuburo, yra propagandistų kartojamas melas.

„Žymiausias XX a. propagandistas Josefas Gebelsas mokė, kad melą reikia kartoti ir kartoti, kol jis įaugs į žmonių sąmonę. Taip pat jis mokė, kad, kuo įžūlesnis melas, tuo lengviau juo įtikinti.

Šiandien mus naujieji propagandistai bando įtikinti, kad mes nebeturime moralinio stuburo. Įtikinėjimui metamos didžiulės pajėgos. Kodėl? Nes yra daug nepatenkintų, jog Lietuva išlieka atvira Europai, jog joje vis dar yra TS-LKD, visaip skandinta, bet nenuskendusi. Esame labai nepatogi partija, nes siūlome alternatyvą visokio plauko populizmui, nes reikalaujame principingos ir vertybėmis grįstos užsienio politikos, pasisakome už atsakingą socialinę politiką ir nuosekliai giname laisvę ir orumą“, – sakė A. Navickas, kuris laišką paviešino savo feisbuko profilyje.

Pasak parlamentaro, juos kaltina, jog turi jaunus lyderius, primeta nepagarbą šeimai, įtaigauja, kad jie yra multikultūrizmo ir globalizmo propaguotojai.

„Tačiau iš visų tų priekaištų tiesa tik ta, kad iš tiesų mūsų lyderis santykinai jaunas, gerokai jaunesnis už Gediminą Kirkilą. Taip, jis turi Lietuvos politiniame gyvenime nepatogią pavardę. Kritikų siaubui, turi tvirtą šeimą ir keturis vaikus. Nepatogu kritikams ir tai, kad mes patys jau du kartus jį išsirinkome abejonių nekeliančiose rinkimuose.

Neįsakysi žmones mylėti ar gerbti mūsų politinės bendruomenės lyderį. Tačiau labai norėčiau, kad bent jau nebūtų meluojama dėl to, kuo mes tikime, ką giname ir ko siekiame“, – rašė A. Navickas.

Aptarė paplitusius mitus

Parlamentaras retoriškai klausė: „ar mums nebesvarbi šeima“?

„Net ir būdami opozicijoje, esame pateikę daug svarbių pasiūlymų, kaip realiai padėti šeimoms, stiprinti kartų solidarumą. Kritikams kliūva, kad mes teigiame, jog kiekvieno žmogaus orumas turi būti puoselėjamas, jog valstybė privalo sudaryti galimybes teisiškai apibrėžti santykius ir tiems žmonėms, kurie nesiryžta santuokai, bet gyvena kartu. Tačiau toks įteisinimas – tai elementarus visų lygybės prieš įstatymą principo įgyvendinimas. Jis niekaip neprieštarauja krikščioniškai antropologijai ir nepretenduoja perkonstruoti šeimos sampratos. Dar daugiau, tai svarbi priemonė ginti silpnesniuosius, nes, kai santykiai nėra teisiškai apibrėžti, pirmiausia kenčia būtent labiau pažeidžiami, silpnesni“, – rašė A. Navickas.

Pasak jo, juos kaltina, kad atsisakė daug amžių gyvavusios lytiškumo sampratos.

„Tai elementarus melas. Tačiau mes, kaip ir Katalikų Bažnyčia ką tik pasirodžiusiame dokumente, siūlome skirti „genderizmo ideologiją“ nuo labai svarbių socialinių, psichologinių tyrimų lyčių lygybės ir kovos su stereotipais srityje“, – rašė A. Navickas.

Parlamentaras ironiškai sureagavo į kaltinimą esą jie nemyli šeimų, nes teigia, kad būtina užtikrinti, jog kiekvienas vaikas būtų saugus ir nepatirtų nei fizinių, nei psichologinių traumų.

„Taip, esame įsitikinę, kad valstybės institucijos ir šeimos turi bendradarbiauti ir manome, kad būtent mūsų kritikai, susivilioję momentiniu populiarumu, šį bendradarbiavimą bando griauti.

Jie įdeda į mūsų lūpas teiginį, kad mes abejojame, jog šeima yra palankiausia aplinka kiekvienam vaikui augti ir ignoruoja popiežiaus Pranciškaus perspėjimą, kad net palankiausioje aplinkoje būtina stebėsena, nes gyvename netobulame pasaulyje“, – rašė A. Navickas.

Apgailestavo, kad prie kritikų prisišlieja bendruomenėje buvę politikai

Politikas pabrėžė, kad konservatoriai yra aiškiai pasakę, kad nori būti žmonių partija, kuri visada yra žmonių pusėje, kuri saugo valstybę nuo toksiško populizmo ir įgyvendina tik atsakingą socialinę politiką.

„Melagingus kaltinimus galima būtų vardinti dar ilgai. Ypač skaudu, kai prie kritikų prisišlieja ilgą laiką mūsų bendruomenėje buvę politikai. Tačiau šiandien mums svarbiausia prisiminti, kad tie, kas nepatogūs, visada sulaukia daug kritikos, kad svarbiausias teisėjas yra ne mūsų kritikai, bet mūsų sąžinė, kuri yra paties Kūrėjo balsas kiekviename žmoguje“, – rašė A. Navickas.

Pasak jo, kiekvienas išbandymas kartu yra ir dovana, jis stiprina, parodo, kas ko vertas, paskatina daugiau dėmesio skirti pamatiniams klausimams.

„ Net neabejoju, kad šiandien, artėjant Seimo rinkimams, mums labai svarbi plati ir gyva diskusija apie mūsų programinius akcentus, strategiją. Svarbiausia patys būkime atsparūs propagandiniams bandymams priversti mus nuolat teisintis.

Kiekvienas esame unikalus ir papildome vienas kitą. Kai svajojame po vieną, tesame vizionieriai, kai svajojame kartu – esame Lietuvą kurianti politinė bendruomenė, vardan tos Lietuvos drįstanti žengti ir per kritikos erškėčius“, – rašė A. Navickas.