„Kad palaikymo nejaučiau, tą patvirtinti galiu, – laidai „DELFI Diena“ kalbėjo I. Šimonytė, o išgirdusi pakartotą klausimą, ar jautė R. J. Dagio priešiškumą, atsakė miglotai. – Palikime tai praeičiai.“

Ji teigė, kad negali komentuoti partijos Priežiūros komiteto sprendimo sustabdyti R. J. Dagio narystę partijoje metams bei neleisti kitąmet su partija kandidatuoti Seimo rinkimuose. „Niekaip nevertinu, tai yra partijos ir partijos organų sprendimas. Aš nesu nei partijos narė, nei kompetetinga tuos sprendimus inicijuoti, nei norėčiau labai į juos dabar veltis, – teigė I. Šimonytė. – Manau, kad Priežiūros komitetas, matyt, įvertino visas aplinkybes taip, kaip numato komiteto nuostatai, ir tą sprendimą priėmė.“

Pats R. J. Dagys antradienį DELFI teigė, kad kalbos apie jo veiklą, nukreiptą ir prieš I. Šimonytę, ir prieš kitus partijos narius, tėra bandymas nukreipti dėmesį nuo pagrindinės problemos. Jo teigimu, pagrindinis klausimas – ar partijos vadovybė laikosi krikščioniškos pasaulėžiūros.

„Mes negalime sakyti, kad vienintelis konservatyvus žmogus arba vienintelis konservatoriškas ar krikdemiškas vertybes atstovaujantis žmogus yra ponas Dagys, – apie tokį R. J. Dagio požiūrį kalbėjo I. Šimonytė. – Prisiminkime, kaip ponas Dagys atsirado konservatorių partijoje. Ne taip seniai, tiesą sakant. Ir tikrai labai labai didelėmis savo pastangomis ir labai norėjo ten būti. Manau, kad turėjo tam kažkokių savo motyvų. Bet Priežiūros komitetas, kiek žinau, vakar svarstė tą klausimą, kuris yra susijęs, kiek partija nukrypo nuo kažkokių savo programinių dokumentų. Kiek nesilaiko savo esminių nuostatų ir tų didelių nukrypimų nenustatė. Man atrodo, būtų geriau, jeigu tos diskusijos vyktų tiesiog civilizuočiau.“

Ji teigė, kad ir dabar partijoje yra skirtingų nuomonių ir pridūrė, kad vienas žmogus negali savintis vienos visų idėjos. „Kažkam vienam savintis monopolį į kažkokią pasaulėžiūrą turbūt yra puikybė“, – teigė Seimo narė.

I. Šimonytė teigė, kad konservatyvizmą sudaro keli svarbūs dalykai, kurie jai asmeniškai yra svarbūs. „Jeigu kažkas gerai veikia, tai nekeisk to vien tik dėl keitimo, nes jeigu kažkas gerai veikia, vadinasi, tai pasiteisino. Ir tradicija čia gali būti svarbi, ir daug iš amžių ateinančių dalykų. Kitas dalykas, kuris man atrodo labai svarbus – trys lygiai: individas, bendruomenė ir valstybė. Mes galime skirtingai žiūrėti, koks sugyvenimo modelis mums atrodytų pats geriausias. Ar tai, kai tu esi pats už save ir kiekvienas yra už save, ar tas modelis, kad valstybė turi pasirūpinti visais. Kai valstybei viską numetame, ir atsakomybę numetame labai dažnai, ir tuomet laukiame kažkokių rezultatų. Vis dėlto yra tas tarpinis bendruomenės lygmuo, kur mes taip pat esame vienas už kitą proto ribose, bet atsakingi. Ir man šitas požiūris turbūt yra pats svarbiausias“, – laidai „DELFI Diena“ kalbėjo I. Šimonytė.

DELFI primena, kad prieš Priežiūros komiteto posėdį G. Landsbergis teigė, kad dėl R. J. Dagio buvo gauti keli skundai: „Yra gauti net trys skundai dėl Seimo nario sisteminio veikimo prieš kitus partijos kolegas, partijos iškeltą kandidatą prezidento rinkimuose, taip pat dėl partijos bendrai priimtų pozicijų nesilaikymo“.

DELFI susisiekus su R. J. Dagiu, šis nenorėjo paaiškinti, apie kokius jo veiksmus kalbėjo G. Landsbergis. „Tiesiog keliamos papildomos insinuacijos ir kokios nors abejonės tam, kad pabėgtų nuo pagrindinio klausimo svarstymo, ar partijos vadovybė laikosi krikščioniškos pasaulėžiūros, o tai numatyta mūsų programoje“.

R. J. Dagys teigė, kad nevykdė jokios veiklos prieš prezidento rinkimuose konservatorių keltą kandidatę Ingridą Šimonytę. „Niekur jokioje viešoje erdvėje nerasite kokių nors pasisakymų, agitavimų ar ko nors. Galite „Facebook“ peržiūrėti. Tuo metu, kol vyko rinkimų kampanija, nieko nedariau, priešingai – kai kuriuose pasisakymuose elektroninėse diskusijose sakiau, kad partija yra iškėlusi kandidatą ir mes turime laikytis oficialios partijos pozicijos. O ką ten mėgina surasti ir pritraukti, nes tai, deja, tampa įprasta barnio filosofija, barnio elgesys, tai aš tikrai nesivelsiu į tuos dalykus“, – DELFI kalbėjo Seimo narys R. J. Dagys.

Visą pokalbį su Ingrida Šimonyte žiūrėkite DELFI TV eteryje 15 val., laidoje „DELFI Diena“.