„Šiandien mes išgirdome, kad ponas Dagys susistabdė narystę. Noriu pabrėžti, kad čia yra jo teisė, kuri gali būti bet kada būti atšaukiama – tai yra šiandien jis susistabdo narystę, o rytoj gali atsišaukti.

Priežiūros komitetas, įvertinęs tas aplinkybes, kurias gavome iš pareiškėjo, nustatė, kad partijos narys pažeidė partijos įstatus, keturias partijos nario pareigas, ir pritaikė partinės atsakomybės priemones – narystės sustabdymas vieneriems metams, ir uždraudimas kandidatuoti artimiausiuose Seimo rinkimuose. Antrąją sankciją dar turi patvirtinti partijos Prezidiumas“, – sakė TS-LKD Priežiūros komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas.

Pasak Priežiūros komiteto pirmininko, konstatuota, kad R. J. Dagys nesilaikė partijos valdymo priimtų sprendimų, kalbant apie vaiko teisių apsaugos įstatymo pataisas, ir padėtą parašą.

Komitetas konstatavo, kad partijos narys nesilaikė reikalavimo būti tolerantiškam kitiems partijos nariams.

„Tai yra susiję su jo pasisakymais frakcijos kolegų atžvilgiu“, – sakė V. Benkunskas.

Komitetas konstatavo, kad R. J. Dagys nevykdė partijos programinių nuostatų.

„Čia yra kalbama apie jo pasisakymus, sulyginant Europos Sąjungą su Tarybų sąjunga“, – sakė V. Benkunskas.

Pasak jo, taip pat buvo įvertinti ir R. J. Dagio pareiškimai Ingridos Šimonytės atžvilgiu.

„Buvo įvertinta nuomonė, kad partija turėjo oficialų kandidatą, remiamą prezidento rinkimuose. Pono Dagio pareiškimai, kad kandidatė pralaimėjo rinkimus dėl to, kad nusisuko nuo tradicinių vertybių, supraskite – ir partija nusisuko nuo vertybių, prieštarauja partijos įstatams. Taip partija buvo viešai diskriminuojama, šmeižiama be jokio pagrindo“, – sakė V. Benkunskas.

Pats susistabdė narystę

Kaip rašė BNS, parlamentaras R. J. Dagys pats sustabdė narystę TS-LKD partijoje nesutapus jo ir partijos požiūriui dėl Vaiko teisių pagrindų įstatymų nuostatų.

Parlamentaras pranešė, jog partijos vadovybė jį kaltina nepaklusus TS-LKD Prezidiumo įpareigojančiam sprendimui nepalaikyti daugelio Lietuvos tėvų raginimo taisyti įstatymą taip, „kad būtų kuo tiksliau reglamentuota ir užtikrinta Konstitucijoje įtvirtinta teisė tėvams auklėti savo vaikus, apsaugant juos nuo perteklinio valdžios kišimosi“.

„Manau, kad partijos vadovybės atstovų užimta pozicija šiuo ir kitais klausimais prieštarauja krikščioniškoms vertybėms, įtvirtintoms TS-LKD programoje. Tai nuoseklus siekis, išvengiant sąžiningų diskusijų, partijoje įtvirtinti liberalią pasaulėžiūrą. Apgailestauju, kad buvo atsisakyta tikros ir atviros diskusijos apie partijos pasaulėžiūrą ir ateitį“, – pranešime teigia parlamentaras.