„Aš balsavau už tai, kad būtų suteikta galimybė tirti toliau tą bylą, bet Seimas, deja, nutarė taip, kaip yra“, – po balsavimo Seime sakė V. Pranckietis.

„Seimo reputacija nuo tokių dalykų tikrai negerėja“, – pridūrė jis, pabrėžęs, kad dar antradienio rytą kalbėjosi su P. Gražuliu ir siūlė jam pačiam palaikyti neliečiamybės panaikinimą, kad teisėsauga galėtų dirbti, ištirtų ir atsakytų į visus keliamus klausimus.

Vis dėlto, teigė jis, P. Gražulis tokio scenarijaus atsisakė argumentuodamas savo nekaltumu.

„Teisėsauga yra tas įrankis, kada galima atsakyti į klausimus, nebūtinai galvoti, kad viskas yra iškart blogai“, – sakė V. Pranckietis.

Anot jo, jis nežino, ar valdančiųjų palaikymas P. Gražuliui buvo sutartinis, siekiant dar vieno balso, tačiau, pažymi jis, išėjo taip, kad P. Gražulis buvo palaikytas, o neliečiamybė jam nepanaikinta.

ELTA primena, kad Seimo narys P. Gražulis antradienį Seime išsaugojo teisinę neliečiamybę. Parlamentas nepatenkino generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymo ir nepanaikino jo teisinės neliečiamybės. Priimti tokį sprendimą pritrūko balsų, nes „už“ balsavo 65 Seimo nariai, prieš buvo 3, susilaikė 25 parlamentarai.