„Ponas Masiulis supranta, kad jo naujame Vyriausybės kabinete neliks, nes dantį ant jo griežia jau ilgą laiko tarpą tiek ponas Karbauskis, o ir Saulius Skvernelis, taip sakant, neišlaikys spaudimo ir turės atiduoti duoklę savo partijai gimdytojai“, – „Žinių radijui“ sakė G. Paluckas.

Savo ruožtu pats socialdemokratų lyderis teigė nematąs rimtų priežasčių, kodėl R. Masiulis turėtų būti keičiamas. R. Masiulis, pabrėžė G. Paluckas, savo darbą atliko tinkamai.

„Rokas Masiulis ėmėsi reikalingos kontrolės, audito ir pokyčių – tų, kurių tikrai reikėjo. Ar tai yra blogai, ar ne, ar tai duos rezultatą ateityje – mes pamatysime. Tačiau tai, kad buvo revizuota daugybė niekam nereikalingų projektų, kurie buvo paruošti ir gulėjo stalčiuose, tai, kad buvo reikalaujama atlikti darbus pagal sutartis ir laiku, o ne 10 centimetrų plonesnį asfaltą lieti, tai, manau, yra tam tikras pasiekimas“, – apibendrino R. Masiulio veiklą Susisiekimo ministerijoje G. Paluckas.

ELTA primena, kad G. Kirkilas ketvirtadienį teigė, jog „socialdarbiečiai“ koalicinėse derybose Susisiekimo ministerijos vadovo posto nesiekia, tačiau šios ministerijos vadovui R. Masiuliui siūlo jau dabar atsistatydinti. Pasak G. Kirkilo, būdamas ministru R. Masiulis nevykdė savo funkcijų ir užduočių, numatytų Vyriausybės programoje.

„Aš manau, kad jis nebuvo kooperatyvus šioje Vyriausybėje ir bandė vaidinti kažkokį visiškai atskirą, kažkokį keistą vaidmenį. Nors pats savo darbų nevykdė. Dangstosi, kad kovoja Kelių direkcijoje dėl skaidrumo, kažką tai daro, bet programa net neįvykdyta, net nepradėta šių metų programa vykdyti. Tai, manau, (...) jis pats turėtų atsistatydinti“, - lrytas.lt laidai „Ne spaudai“ teigė G. Kirkilas.

Pats R. Masiulis atmetė G. Kirkilo kritiką. Pasak ministro, programos darbai tikrai buvo vykdomi, o G. Kirkilo raginimo atsistatydinti jis nemato priežasčių priimti.

„Nematau priežasčių, dėl kurių turėčiau pats atsistatydinti. Bet, manau, viskas ir taip paaiškės liepos 12 dieną“, - ketvirtadienį Eltai sakė R. Masiulis.

Įsitikinęs, kad Skvernelis nesitrauks

Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas abejoja, kad premjeras Saulius Skvernelis pasitrauks iš premjero posto. Pasak jo, valdantieji S. Skverneliui tiesiog neturi kitų alternatyvų.

„Realios alternatyvos valdantieji premjero Sauliaus Skvernelio pozicijai neturi. Visos kitos svarstomos ar puse lūpų nuskambėjusios pavardės tokio autoriteto, kad sugebėtų suvaldyti politinį Ministrų Kabinetą, tikrai neturi. Jeigu turėtume ne Skvernelį o kažką kitą, Vyriausybės posėdžiai virstų farsu ir ministrai šoktų į akis ir spręstų savo problemas“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė G. Paluckas.

Paklaustas, kaip vertina premjero darbą, G. Paluckas teigia, kad geriausiai jį įvertins visuomenė per 2020 m. Seimo rinkimus. G. Paluckas taip pat tvirtino abejojąs, ar pirmalaikiai Seimo rinkimai yra įmanomi. Pasak jo, ne tik valdantieji jų nenorėtų, tačiau ir pati visuomenė „pavargo bėgioti prie balsadėžių“.

„Abejoju, kad tokia galimybė yra. Žmonės išankstinių rinkimų nebenori, visuomenė nebenori lakstyti prie tų balsadėžių. Papildomos išlaidos. Žinoma, opozicija balsuotų „už“ priešlaikinius rinkimus, jei tokie būtų organizuojami, bet valdantieji tikrai už tai nebalsuos. Todėl ir yra pertvarkoma Vyriausybė, (...) kad koalicijos partneriai būtų sotūs, laimingi ir nekeltų bangų“, – sakė G. Paluckas.

ELTA primena, kad „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) bando formuoti valdančiąją koaliciją. Kaip viešai skelbiama, pasirašius naują koalicinę sutartį, numatančią kitokias ministerijų kvotas koalicijoje dalyvaujančioms partijoms, keistųsi dalis šios Vyriausybės ministrų.

Pasirašytame derybose dalyvaujančių trijų partijų memorandume taip pat pažymima, kad dabartinis premjeras S. Skvernelis savo postą turėtų išlaikyti.