„Man neįsivaizduojama praktika, kad Europos Parlamente kas nors galėtų vetuoti (ypač kaip ji sako – kad iš tos pačios šalies jau buvęs perrinktas parlamentaras) tos pačios šalies naujai išrinkto parlamentaro buvimą toje frakcijoje. Manau, kad pažeistų statutus, reikalavimus, jau nekalbant apie demokratijos principus. Man tokia praktika yra negirdėta. Aš negaliu patvirtinti, kad ji tokia formali arba neformali neegzistuoja, bet man tai naujiena“, – sakė S. Jakeliūnas.

Jis patvirtino, kad preliminarios konsultacijos dėl A. Maldeikienės Žaliųjų frakcijoje vyko.

„Tačiau A. Maldeikienė lygiai prieš savaitę, praėjusį ketvirtadienį, Seime pasakė, kad ji nusprendė eiti į EPP frakciją. Nuskridęs frakcijos vadovybei pasakiau, kad tai gali būti ir negalutinis sprendimas, todėl pasiūliau paskambinti pačiai A. Maldeikienei“, – sakė S. Jakeliūnas.

Jis neslėpė, kad „valstiečiai“ turi savo nuomonių dėl A. Maldeikienės, bet nemano, kad jie turėtų galimybę užkirsti kelią jai patekti į konkrečią EP frakciją.

„Niekas ten nei gali vetuoti, nei vetavo, o kad yra nuomonių dėl A. Maldeikienės , tai neabejotinai – ir Ramūno Karbauskio, ir Broniaus Ropės, ir mano“, – sakė S. Jakeliūnas.

Jis pats teigė turįs nuomonę, kad su ja galima dirbti individualiai, tačiau sunku tą daryti grupėje.

„Su ja individualiai galima diskutuoti , esame kartu redagavę knygą – viskas tvarkoje, bet kai yra grupės darbas, ir tai matėsi jau 2016 m. iš bandymo dalyvauti strateginėse grupėse kuriant programą, tai visi buvo įvertinę, kad su ja bendradarbiauti, net kalbėtis, yra labai sunku grupiniame kontekste. Esu pats tą patyręs ne kartą“, – sakė S. Jakeliūnas.

DELFI primena, kad A. Maldeikienė sakė, kad ji norėjo dirbti EP Žaliųjų frakcijoje, nes tai atitiktų programines nuostatas, bet jos kandidatūrai ten kelią užkirto B. Ropė.

Tada politikė pasirinko dirbti EPP, kur ją pakvietė ir priėmė. A. Maldeikienė teigė pagal politines pažiūras esanti krikščionė demokratė.