„Kalba nėra apie Viktorą Pranckietį, o kalbam apie koalicinę sutartį, kurioje yra pasidalinamos tam tikros atsakomybės sritys. Jeigu taip bus suderėta ir pasirašyta, kad ši atsakomybės sritis atitenka koalicijos partneriams, tai klausimas nebe personalinis, o tiesiog politinis.

Normalus politinis klausimas, kuris turi būti išspręstas“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė premjeras.

„Ar jis bus išspręstas politiniu būdu, ar balsavimo, statutiniu, kaip yra pareiškęs Seimo pirmininkas, matysime. Kol kas aš manau, kad tikrai galbūt daug kas kalba apie V. Pranckietį, mes kalbam apie Seimo pirmininko pareigybę. Lygiai tas pats, kai kalbama apie ministro pirmininko pareigybę. Ir ten matyti save ilgam laikui politikas negali“, – pridūrė S. Skvernelis.

Premjero teigimu, jis supranta, ką tenka išgyventi V. Pranckiečiui. Pasak ministro pirmininko, jam pačiam teko atidurti panašioje situacijoje, kada teko palikti Vidaus reikalų ministeriją nusprendus kandidatuoti į Seimą.

„Bent jau man taip atrodė, kad nebuvau pats prasčiausias vidaus reikalų ministras (...) Buvo nesuprantama, kodėl gerai dirbantį ministrą reikia keisti. Aišku, iš to politinio nepatyrimo galbūt tokios iliuzijos yra.

Tiesiog ta atsakomybės sritis priklauso kitai politinei jėgai ir ji siūlo kandidatus, kurie atstovauja tai politinei jėgai, įgyvendinti tikslus“, – tikino S. Skvernelis.

ELTA primena, kad prasidėjus deryboms dėl valdančiosios daugumos buvo prakalbta apie tai, kad Seimo pirmininko postas galėtų atitekti koalicijos partneriams „socialdarbiečiams“, o nebe „valstiečiams“, kaip buvo iki šiol. Pats V. Pranckietis teigia posto palikti neketinantis, nes, pasak jo, Seimo pirmininką renka ne partija, o visas Seimas, tad ir atšaukti iš posto jį turėtų parlamentarai.