A. Širinskienė po ankstesnių prokurorų liudijimų komisijos posėdžiuose teigė, kad iš M. Dūdos norima sužinoti daugiau detalių apie neva jam pateiktą sąrašą, kuriame buvo nurodyta, kam galima pareikšti įtarimus dėl CŽV kalėjimų Lietuvoje.

Jau anksčiau komisijoje kelis kartus liudijo Generalinės prokuratūros prokuroras Kęstutis Vagneris, taip pat Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Julius Rėksnys bei Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Gintaras Jasaitis.

ELTA primena, kad prokuroras J. Rėksnys ir Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras G. Jasaitis viešojoje erdvėje buvo pateikę informaciją apie galimą politikų įtaką ikiteisminiams tyrimams. J. Rėksnys gegužės pabaigoje vykusio komisijos posėdžio metu atskleidė, kad buvo susitikęs su M. Dūda, o šis esą patvirtino, kad jam buvo daromas spaudimas nenutraukti CŽV kalėjimo bylos.

Seimo laikinosios komisijos darbas yra numatytas iki šių metų gruodžio 15 dienos.