„Seimo pirmininko posto diskusijoje kalbėjausi ir aš, bet niekada negirdėjau jokio žodžio arba pasiryžimo trauktis iš posto. Bent jau su manimi apie tai Seimo pirmininkas nekalbėjo ir negirdėjau, kad apie tai būtų kalbama“, - po Vyriausybės posėdžio trečiadienį sakė S. Skvernelis.
Premjero teigimu, Seimo pirmininko postas yra derybų klausimas, tačiau, pasak ministro pirmininko, visuomet visoms politinėms jėgoms norisi postų turėti kuo daugiau.

„Kiekviena politinė jėga nori turėti kuo daugiau svertų, galimybių priimti sprendimus ir daryti vieną ar kitą įtaką“, - sakė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas R. Žemaitaitis Lrytas laidoje „Ne spaudai“ sakė, jog su V. Pranckiečiu buvo susitarta, kad jis turės pasitraukti dar prieš valdančiosios koalicijos formavimo pradžią, ir pabrėžė, jog Seimo pirmininko nuomonė pasikeitė per dvi valandas.

Pats V. Pranckietis, komentuodamas tokį R. Žemaitaičio pareiškimą, atrėžė, jog „tai buvo kiauras melas“.

Šiuo metu tarp V. Pranckiečio ir valdančiųjų tvyro įtampa, kai, prasidėjus deryboms dėl koalicijos formavimo, viešai imta kalbėti, kad Seimo vadovo postas turėtų atitekti „socialdarbiečiams“.

Seimo pirmininkas pareiškė, kad iš einamų pareigų nesitrauks. Tuo metu „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis į tokią poziciją atkirto, teigdamas, kad tokiu atveju V. Pranckiečiui būtų veikiausiai rengiama nepasitikėjimo procedūra.