Tuo metu Tvarkos ir teisingumo frakcijos seniūno pavaduotojas Algimantas Dumbrava neįsivaizduoja bendro darbo su Darbo partija.
Pasak R. Žemaitaičio, V. Uspaskicho vadovaujama politinė jėga norėtų dalyvauti valdančiojoje daugumoje ir teikti savo programinių nuostatų pasiūlymus, tad galimai sutiktų prisijungti prie „tvarkiečių“ frakcijos. Tokiu atveju joje būtų nebe 7, o 8 parlamentarai.

„(...) Aš manau, kad pavyks mums susitarti ir rasti sąlyčio taškus. Čia yra laiko klausimas, gali būti, kad net du frakcijos nariai papildys mūsų frakciją. Tai bus nebe 7, o 8. (...) Kadangi (Darbo – ELTA) partijos nariu tapo A. Mazuronis“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė Tvarkos ir teisingumo pirmininkas, paminėdamas, kad pagal susitarimą 4 Seimo nariai atitinka vieną ministro postą, tad tokiu atveju „tvarkiečiai“ derybose dėl koalicijos siektų gauti dvi ministerijas.

Jo teigimu, buvęs kolega A. Mazuronis sutiktų prisijungti, nes gerai pažįsta partiją.

„Aš manau (kad galėtų prisijungti prie frakcijos Seime – ELTA). Buvo mūsų partijoje, kaip jaunas politikas užaugo. Ir Tvarkos ir teisingumo frakcijos buvo deleguotas, buvo NATO delegacijos vadovas ir komitete dirbęs. Žmogus, žinantis mūsų struktūrą, kodėl gi ne“, – sakė R. Žemaitaitis.

Tuo metu Tvarkos ir teisingumo frakcijos Seime seniūno pavaduotojas Algimantas Dumbrava anksčiau Eltai yra teigęs, kad su Darbo partijos nariais dirbti būtų sudėtinga.

„Manau, kad nebūtų įmanoma kurti naujos frakcijos su Darbo partijos nariais. Yra tam tikri iš praeities likę dalykai, kurie neleistų likti drauge“, – sakė Visagino-Zarasų vienmandatėje apygardoje išrinktas politikas.

Kad yra pasiryžęs išeiti iš „tvarkiečių“ frakcijos antradienį Eltai yra patvirtinęs V. Bukauskas.

„Bus kitą savaitę plenarinis posėdis ir pateiksiu prašymą (išstoti iš Tvarkos ir teisingumo frakcijos – ELTA) posėdžio sekretoriatui“, – sakė politikas.

Kaip jau buvo skelbta, praėjusią savaitę apklausiant Darbo partijos tarybą buvo nuspręsta atšaukti V. Bukauską iš Tvarkos ir teisingumo frakcijos Seime. Kartu penktadienį pasirodė žinia, kad prie partijos prisijungia buvęs „tvarkietis“, buvęs liberalas A. Mazuronis. Buvo teigiama, kad nuo šiol abu jie dirbs Mišrioje Seimo narių grupėje.

ELTA primena, kad norint užregistruoti frakciją Seime reikia bent 7 Seimo narių. Šiuo metu be V. Bukausko Tvarkos ir teisingumo frakcijoje yra A. Dumbrava, Vytautas Kamblevičius, Kęstutis Bartkevičius, Juozas Imbrasas, Ona Valiukevičiūtė ir partijos lyderis R. Žemaitaitis.