„Tvarkos ir teisingumo“ pasiūlymų buvo nemažai, kurie piniginiai, ir reikia įvertinti galimybes, ar visus čia ir dabar turim įgyvendinti, ar galim 2020–2021 metais, ar teks kai kurių nuostatų atsisakyti ir rasti kompromisą“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė R. Žemaitaitis.

„Tvarkiečių“ vadovas taip pat teigė, kad derybos dėl koalicijos šią savaitę sustojo, nes nevyksta Seimo posėdžiai, taip pat skaičiuojama, kiek papildomų lėšų reikėtų partijų teikiamiems siūlymams įgyvendinti.

„Kadangi šią savaitę Seimo nariai daugiau dirba savo apygardose, Seimo darbas prasidės kitą savaitę, derybinės grupės atlieka finansinius skaičiavimus, tiek „Sodros“, tiek nacionalinio biudžeto, tiek sveikatos draudimo, nes yra nemažai reikalavimų, susijusių su finansais, jei yra su finansais, Seimas turi fiskalinę drausmę“, – apie derybų procesą sakė „tvarkiečių“ vadovas.

„Tvarkiečiai“ per praėjusią savaitę vykusias valdančiosios koalicijos derybas iškėlė ultimatumą trauktis iš derybų, jeigu nebus grįžta prie jų siūlymo didinti vaiko priežiūros išmokas.

„Tvarkiečiai“ Vyriausybės programos priemonių planui yra pateikę siūlymą didinti vaiko priežiūros išmokas, kad jos pirmais metais siektų 100 proc. tėvo ar motinos algos, antraisiais – 75 procentus.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis tuomet teigė, kad šis siūlymas – nerealus, jam įgyvendinti reikėtų per 100 mln. eurų.

Po prezidento rinkimų „valstiečiai“ ėmėsi iš naujo formuoti valdančiąją daugumą. Dėl koalicijos sudarymo derasi „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija, tokia koalicija turėtų 77 balsus Seime.