„Man gal šiek tiek keistas tas viešas derybų formatas, bet turbūt mes galėjome to tikėtis, kad, atvėrus tą „Pandoros skrynią", atsivers ir tas noras priminti rinkėjams apie savo nuostabias idėjas, kurios dažnai, deja, yra nepakeliamos valstybės biudžetui", - „Žinių radijui" antradienį sakė „valstiečiams" priklausantis ministras.

Pasak jo, reikalavimus didinti vaiko pinigus, motinystės išmokas keliantys „tvarkiečiai" ir Lenkų rinkimų akcija turės susitaikyti su tuo, ką Lietuvos biudžetas išties yra pajėgus įgyvendinti.

„Skaičiavimai vyko, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija aktyviai dalyvavo ir Finansų ministerija, nes būtent dabar prasideda ministerijų derybos dėl biudžeto. Todėl bus labai tiksliai partneriams pasakyta, kas yra biudžetui patempiama, o kas ne", - apibendrino V. Sinkevičius.
Keturios parlamentinės „valstiečių", „socialdarbiečių", „tvarkiečių" ir Lenkų rinkimų akcijos partijos derasi dėl naujos valdančiosios koalicijos suformavimo. Tačiau galutinis sutarimas dar nebuvo priimtas.

Tarp į valdančiąją koaliciją įsijungti ketinančių „tvarkiečių" reikalavimų - didesnės motinystės išmokos, lengvatinis 5 procentų pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifas šviežiems maisto produktams, pagamintiems vietos žemės ūkyje, taip pat partijos reikalavimu turėtų būti įsipareigota modernizuoti mažiausiai 2 000 daugiabučių namų kasmet. Tarp pasiūlymų - ir vidutinio darbo užmokesčio pakėlimas iki 1 000 eurų bei kita.

Lenkų rinkimų akcija siekia, kad jau kitąmet vaiko pinigai pasiektų 100 eurų, o senjorams nuo 75 metų būtų kompensuojami būtiniausi vaistai ir t. t.