Remdamiesi nuosprendžiu, priimtu dar prieš savivaldybių tarybų rinkimus, kad karo tarnybą atliekantys asmenys gali kandidatuoti į savivaldybių tarybą, VRK pritarė siūlymui leisti Krašto apsaugos savanorių pajėgose tarnaujantiems asmenims naudotis aktyviąja rinkimų teise ir rinkimuose į Seimą.

„Aš būčiau už tai, kad nebūtų užkertamas kelias dalyvauti ir jeigu mes laikomės tos pačios pozicijos savivaldybių tarybų rinkimų metu, tai matyt ir šių rinkimų metu (leidžiame kariams kandidatuoti. - ELTA)“, - posėdžio metu sakė VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė, kuriai vienbalsiai pritarė ir kiti VRK nariai.

Posėdyje taip pat buvo nutarta siūlyti, kad Seimas įstatymiškai aiškiai apibrėžtų karių savanorių galimybes kandidatuoti rinkimuose.

ELTA primena, kad dar prieš savivaldos rinkimus, iškilus analogiškam klausimui, VRK prašė politikų išsklaidyti abejones dėl karių savanorių statuso, tačiau klausimui taip ir likus diskusijų lygmens, pati paskelbė savo poziciją, leidžiančią kariams savanoriams kandidatuoti savivaldybių tarybų rinkimuose.