STT vadovas neslėpė, kad pokalbyje aptarė ir išrinktojo prezidento pasirinkimą į savo asmeninių gydytojų komandą įtraukti ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektorių Remigijų Žaliūną, kuris buvo vienas iš liudytojų rezonansinėje, vadinamojoje „MG Baltic“ korupcijos byloje.

Pasak Ž. Bartkaus, kandidatai turėtų įsivertinti, ar jų praeitis neužtrauks reputacinės dėmės prezidento komandai.

„Neneigsiu kalbėjome apie Remigijų Žaliūną. Prezidentui išsakiau tarnybos turimą informaciją ir kiek mes buvome surinkę atlikdami tyrimus. Apie tai kokius sprendimus priiminės ir kokią nuomonę turės prezidentas, matyt, tai ne mano vertinimo dalykas. Aš tik noriu atkreipti į situaciją dėmesį, kad išrinktasis prezidentas dabar neturi galimybės kreiptis oficialiai ir tikrinti, pagal korupcijos prevencijos įstatymus kandidatus, tai didesnę atsakomybę turi prisiimti patys kandidatai. Kad gavę pasiūlymą prisijungti prie komandos, kandidatai turėtų įsivertinti ar jų praeitis neužtrauks dėmės prezidento komandai“, - sakė Ž. Bartkus.

ELTA primena, kad išrinktasis prezidentas G. Nausėda išsirinko asmeninius gydytojus. Vilniuje jo gydytojai bus Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Skubios medicinos centro vadovas, 1-ojo reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus gydytojas Andrius Klimašauskas bei Centro poliklinikos šeimos gydytoja Aušra Apanavičienė.

Kaune jo asmeniniu gydytoju sutiko būti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektorius R. Žaliūnas.
„Kaune mano asmens gydytoju sutiko būti ir aš tuo labai džiaugiuosi, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektorius, profesorius R. Žaliūnas (Sveikatos mokslų universiteto Kardiologijos klinikos vadovas, kardiologas – ELTA)", - teigė G. Nausėda.

Vasario mėnesį R. Žaliūnas liudijo ,,MG Baltic“ teismo posėdyje. Rektorius neslepė, kad Kaune susitikdavo su Raimondu Kurlianskiu ir kalbėdavo ,,labai plačiomis temomis“ - tiek apie universitetų problemas, tiek ir apie politiką.