„Čia tik jos pačios pasvarstymai, mes iki šito klausimo derybose nepriėjome. Tai buvo jos asmeninė nuomonė. Vienintelis sprendimas, kad visi mūsų deleguoti ministrai būtų partijos nariai. (...) Bet mes kol kas pasakėme, kad deramės dėl vienos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos“, - Eltai teigė jis.

Vis dėlto paklaustas, ar partijos pozicija gali kisti derybose, G. Kirkilas teigė, kad „visaip gali būti“.

„Visaip gali būti (...) Taigi, visos ministerijos bus ant derybų stalo, kol kas mes kalbame apie prioritetinę SADM. Toliau nesame pajudėję“, - teigė jis.

ELTA primena, kad LSDDP pirmininko pavaduotoja I. Šiaulienė LRT.lt teigė, kad derybose dėl valdančiosios daugumos LSDDP taikosi į keturis ministrų postus: Aplinkos, Žemės ūkio, Susisiekimo, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijose. Kaip skelbia LRT.lt, I. Šiaulienė atskleidė, kad, jei LSDDP išlaikytų Teisingumo ministeriją, greičiausiai dabartinis ministras E. Jankevičius būtų pakeistas.
LRT.lt kalbinta LSDDP vicepirmininkė I. Šiaulienė teigė, kad „socialdarbiečių“ pozicija nepasikeitė – jie nori valdyti SADM. Pasak jos, partija siekia ir kitų ministerijų.

„Tai būtų ūkinės ministerijos – Aplinkos, Žemės ūkio, Susisiekimo“, – LRT.lt tvirtino I. Šiaulienė.

Šiuo metu LSDDP yra delegavusi ministrus į Užsienio reikalų ir Teisingumo ministerijas. I. Šiaulienė tvirtino, kad, jei LSDDP išlaikytų šias ministerijas, Užsienio reikalų ministerijai ir toliau vadovautų „socialdarbiečių“ frakcijos narys Linas Linkevičius, o teisingumo ministras, politikės teigimu, greičiausiai būtų keičiamas.

„Dėl Teisingumo ministerijos, tai ji mūsų, bet mes taip nelaikome. Jeigu Teisingumo ministerija liktų mūsų, tai, man atrodo, būtų personalijų keitimas“, – LRT.lt teigė I. Šiaulienė.

Ji neslėpė, kad viena pagrindinių kandidačių, kuri galėtų pakeisti LSDDP nepriklausantį teisingumo ministrą E. Jankevičių, būtų teisingumo viceministrė „socialdarbietė“ Irma Gudžiūnaitė.
„Turime viceministrę Irmą Gudžiūnaitę“, – teigė I. Šiaulienė.