„Visos priemonės, jei kalbėtume apie Lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos sąlygas, kurios buvo viešai įgarsintos, yra labai brangios. Tiek vaiko pinigų didinimas, tiek senjorų vaistų kompensavimas nuo 75 metų, tiek ir atleidimas nuo mokesčių jaunimui iki 26 metų“, - Eltai sakė V. Čmilytė – Nielsen.

Jos teigimu, ji iš dalies supranta R. Karbauskio pasisakymus, nes, pasak liberalės, LRA-KŠS ir „valstiečių“ programinės nuostatos daug kur sutampa.
„Suprantu, kad yra kalbama, kad tai yra lengva įvykdyti dėl to, kad programine prasme nuostatos sutampa (…) su „valstiečių“ požiūriu“, - teigė opozicijos lyderė, pridūrusi, kad vis dėlto tokios sąlygos, kurios keliamos valdančiosios koalicijos formavimo derybose, yra labai brangios Lietuvos biudžetui.

Pasak V. Čmilytės – Nielsen, tokie pažadai parodo „valstiečių“ siekį likti valdžioje bet kokia kaina.

„Keista, jeigu manoma, kad tai yra lengvai įvykdomas pažadas, bet tuomet, kas yra sudėtinga? Matyt, yra labai didelis noras susitarti, ir nėra tos kainos, kuri būtų per brangi tam, kad būtų pasiektas susitarimas ir išlaikyta valdžia, nes tikslas yra dabar toks – išlaikyti valdžią bet kokia kaina“, - sakė liberalė. Tačiau, pažymėjo ji, valdančiąją koaliciją formuojančios partijos neliks tik prie pastarojo reikalavimo ir, pasak V. Čmilytės - Nielsen, išgirsime dar sudėtingesnių planų.

Trečiadienį Seime susirinkę potencialūs valdančiosios koalicijos partneriai – LVŽS, „tvarkiečių“, „socialdarbiečių“ bei LLRA-KŠS atstovai teigė, kad yra linkę pritarti LLRA-KŠS siūlymui kompensuoti senjorams nuo 75 metų būtiniausius vaistus.

„Atrodo, kad tai galėtų būti padaryta. Ten nėra didelės išlaidos“, – trečiadienį Seime sakė R. Karbauskis.
Ketvirtadienį derybos dėl valdančiosios koalicijos sudarymo bus tęsiamos.