Vieni ministrai tikina, kad praradę postus jau po trijų dienų turėtų kitą darbą, antri sako turį planą „B“, treti svajoja apie atostogas.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako visiškai nesijaudinąs dėl derybų baigties. Pasak A. Verygos, jis turi Seimo nario mandatą, todėl netekęs ministro posto, dirbtų parlamente.

„Aš neturiu niekada tokio nusiteikimo dėl kažko baimintis, jeigu yra pasitikėjimas, aš dirbu, o jei nebus, aš to nesureikšminu ir darysiu kažkokį kitą darbą. Žiūriu į viską ramiai (...) Mano planas yra labai aiškus, aš liksiu dirbti Seimo nariu, jei koalicija apsispręstų, kad nori ką nors keisti dėl šitos (sveikatos apsaugos ministro. – ELTA) pozicijos“, – teigė jis.

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis teigė, kad netekęs ministro posto grįžtų į diplomatinę tarnybą.

„Aš esu profesionalus diplomatas, dabar mano diplomatinė sutartis yra suspenduota ir pagal procedūras aš turiu teisę grįžti. Visi mes esame vienaip ar kitaip laikinai čia. Tad manau ir visuomet maniau, kad mano profesinės kompetencijos, kaip diplomato, gali ir turi būti išnaudojamos“, – teigė R. Karoblis.

Tuo tarpu vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas tikino, kad netekti ministro portfelio jam ne problema. Pasak jo, jis jau po trijų dienų turėtų kitą darbą.

„Planą, žinoma, turiu, esu buvęs teisėjas. Pagal Teismų įstatymą yra galimybė grįžti į tas pačias pareigas. Man reikėtų tik, žinoma, parašyti prašymą ir prezidentas turėtų priimti dekretą, bet atrankų jau jokių nereikėtų eiti. Iš principo, tai yra prezidento valia priimti dekretą ar skirti į pareigas, ar ne, bet manau, problemų nebūtų. Žinau, kai dirbau Apylinkės teisme, tai ten vietų visuomet yra, nes didelė rotacija. Manau, išreiškus valią po trijų, keturių dienų galėčiau būti teisėjas ir nagrinėti bylas“, – teigė E. Misiūnas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius mano, kad netekęs darbo eitų trumpų atostogų, o vėliau grįžtų į akademinę sritį.

Be jokios abejonės (planą turiu. – ELTA), nes ministras niekada nežino, kas bus kitą dieną ar kitą valandą. Tai visuomet, kai esi politikoje, esi pasirengęs. Tai turėčiau progą atsikvėpti truputį. O vėliau (grįžčiau. – ELTA). Aš manau, akademinį pasaulį, turiu mokslinį įdirbį bei idėjų. Mėgstamiausias mano darbas yra su studentais ir galbūt liks man dar gyvenime laiko tą darbą dirbti.

Nėra dėl to problemų niekada“, – teigė jis.

Tuo tarpu susisiekimo ministras Rokas Masiulis teigė, kad jokio atsarginio plano „B“ neturįs. Pasak jo, kol jam bus pareikštas pasitikėjimas, tol ir dirbs savo darbą.

„Plano B neturiu, bet jeigu reiks ieškoti (darbo. – ELTA) ieškosiu. Apmąstęs plano neturiu, bet jeigu reikės, jį greit sudėliosiu (...) Darbo neieškau, bet jeigu reikės greitai surasiu (...) Ne, nesibaiminu, mes visuomet gyvename ant parako statinės ir dėl to niekas nesikeičia“, – sakė R. Masiulis.

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas tikino, kad apskritai apie jokius postų praradimus dabar negalvojąs, nes yra susikoncentravęs į darbą ministerijoje.

„Dirbame toliau savo numatytus darbus. Aš nesvarstau dalykų, kurių nežinau. Šiuo metu ministerija sutelktai dirba ir turi daug darbų, svarsto svarbius teisės aktus. Tai mūsų dėmesio centre“, – teigė jis.
Ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius taip pat teigė dėl ministro posto nesijaudinąs. Pasak jo, jis visuomet žinojo, kad ministro postas nėra apsaugotas ir koalicinės derybos – normalus procesas.

„Ne (dėl ministro posto. – ELTA) nesijaudinu. (...) Nė vienas iš ministrų dabar nėra apsaugotas, jei derybose nebus susiderėta kitaip“, – Eltai sakė V. Sinkevičius.