„Šiuo atveju manau, kad komisijai reikės skirti dėmesio diskusijai, galbūt pasikvietus prokurorų profsąjungą, kurios atstovai jau liudijo komisijai, kaip mes būtent tobuliname ir koks modelis yra pasirenkamas“, - po komisijos posėdžio Seime sakė A. Širinskienė.

Pasak jos, yra ruošiamas įstatymo projektas, kuriuo siekiama patobulinti ir teisėjų atrankos ir skyrimo procedūrą bei užtikrinti viešumą.

„Teisėjų atranką bus galima apskųsti teismui, o apskundimas iškart suteikia gynybos galimybę ir, be abejo, teismo procesas užtikrina viešumą, kas reiškia, kad ilgainiui teisėjų atrankos taps pakankamai viešos“, - teigė A. Širinskienė.

Laikinosios tyrimo komisijos pirmininkė taip pat pridūrė, kad pakartotinis K. Vagnerio pasikvietimas liudyti, pasak jos, padėjo išgryninti svarbiausias detales apie tai, kaip buvo trukdoma dirbti pastarajam prokurorui.

„Pats suvokimas, kaip buvo trukdoma dirbti ir kokios kliūtys gali būti sudaromos, tai yra nauja, nes nebūdamas viduje, neturėdamas tos patirties sugalvoti tokių dalykų arba matyti kažkaip nebegali“, - sakė A. Širinskienė.

ELTA primena, kad jau anksčiau, be K. Vagnerio, komisijoje liudijo Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Julius Rėksnys bei Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Gintaras Jasaitis. Pastarieji prokurorai viešojoje erdvėje buvo pateikę informaciją apie galimą politikų įtaką ikiteisminiams tyrimams.