Anot K. Vagnerio, jis savo tarnybos metu profesiniu pareiškimu kreipėsi į generalinio prokuroro pavaduotoją dėl įtarimų nusižengimais viešųjų pirkimų srityje Visagino AE, tačiau, pasak jo, atsakymų niekada nesulaukė. Taip, anot buvusio prokuroro, jis pamatė, kad visame energetikos sektoriuje žmonės keičiasi postais – iš Visagino AE pereina į Klaipėdos naftos bendrovę.

„Valstybė energetika yra strateginė šaka ir man rūpestis toks buvo ir tebeliko, kad po paslapties skraiste galima padaryti ratą žmonių, kurie tarpusavyje susiję postais, įtaka ir perspektyva daryti karjerą“, - komisijos posėdyje sakė K. Vagneris.

Anot jo, jam konkrečių politikų daromos įtakos ikiteisminiams tyrimams vis dėlto nepavyko išsiaiškinti.

„Man giliau nepavyko sužinoti, tik informavau savo aukštesnius prokurorus, kad reikėtų patikrinti“, - teigė K. Vagneris, pridūręs, jog į jo prašymą paskirti padėjėją atliekamam viešųjų pirkimų Visagino AE tyrimui nebuvo atsižvelgta, tačiau, pasak jo, jis gavo atgarsių, jog Prezidentūra pastaruoju tyrimu nebuvo patenkinta.
„Aš supratau, kad ir Prokuratūros vadovybės nėra norima padėti man“, - pridūrė jis.

Jau anksčiau, be K. Vagnerio, komisijoje liudijo Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Julius Rėksnys bei Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Gintaras Jasaitis. Pastarieji prokurorai viešojoje erdvėje buvo pateikę informaciją apie galimą politikų įtaką ikiteisminiams tyrimams.