Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininko pavaduotoja Rita Tamašūnienė tvirtina, kad pavyko susitarti dėl daugelio dalykų. Vis dėlto, pridūrė ji, konkrečios detalės bus atskleistos vėliau.

„Buvo išsakytos pozicijos ir aptartos, padiskutavome. Yra dalykų, kuriems reikia kvalifikuotos nuomonės, tai sutarėme, kad bus konsultacijos su ministerijų atstovais. Viskas yra gerame kelyje ir visai nebloga buvo diskusija“, - sakė R. Tamašūnienė, pridūrusi, kad daugiausia svarstymų reikalauja finansiniai jų bei koalicijos partnerių reikalavimų ištekliai.

„Mes pristatėme šiandien vieni kitiems Vyriausybės programos punktus“, - sakė R. Tamašūnienė.

Tiek R. Tamašūnienė, tiek Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Jonas Jarutis teigė, kad po derybų trečiadienio vakarą su ministerijų atstovais galės pateikti detalesnius atsakymus dėl suderinto Vyriausybės plano.

„Pasidalinome nuomonėmis, dalis sprendimų reikalauja finansinių išteklių, tad vakare bus antras raundas“, - teigė J. Jarutis, pridūręs, kad tik vienas punktas – dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos depolitizavimo buvo išbrauktas bendru sutarimu.

ELTA primena, kad „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir LLRA-KŠS bando formuoti valdančiąją koaliciją. Kaip viešai skelbiama, pasirašius naują koalicinę sutartį, numatančią kitokias ministerijų kvotas koalicijoje dalyvaujančioms partijoms, keistųsi dalis šios Vyriausybės ministrų. Šiuo metu vyksta derybos dėl Vyriausybės programos punktų, kuriems savus pasiūlymus turi visos keturios partijos.