„Ne viskam pritariu. Mes buvome pateikę du referendumus, tai buvo duotas žodis žmonėms spręsti. Žmonės kuria Konstituciją, o Seimas yra tik žmonių nuosavybė. Ir kad žmonėms pateikus klausimą jau yra kritikuojama, kad tokie klausimai yra teikiami (...), tai aš manau, kad tai jau yra neteisinga“, - trečiadienį „Žinių radijui“ sakė Seimo pirmininkas V. Pranckietis.

„Kad Konstitucija vystosi, tai yra natūralus procesas, nes keičiasi ir veiksmai“, - konstatavo jis.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad, pasak jo, pastaroji prezidentės metinė kalba neturėtų būti laikoma nurodymų rinkiniu į ateitį G. Nausėdai.

„Atkreipčiau dėmesį, kad tai (prezidentės metinė kalba - ELTA) galėtų netapti direktyviniu dokumentu kitam prezidentui. (...) Kiekvienas prezidentas turi būti labai savarankiškas ir bendrą užsienio ar vidaus politiką tęsti pagal savo pasirinkimą ir savo būdus“, - sakė Seimo pirmininkas.

Komentuodamas prezidentės išsakytą kritiką valdantiesiems dėl siekio nurodinėti žmonėms, V. Pranckietis teigė, kad jam apmaudu, jog išankstinio kalbėjimo iš Prezidentūros ruošiant įstatymus būdavo pasigesta, o vėliau tekdavo, pasak V. Pranckiečio, išgirsti kritiką viešojoje erdvėje.

„Visada turbūt ta diskusija galėtų būti aktyvesnė iš abiejų pusių prieš (įstatymų priėmimą - ELTA), o ne po“, - sakė Seimo pirmininkas.

Prezidentė D. Grybauskaitė savo paskutinį, dešimtąjį, metinį pranešimą skaitė antradienį Seime. Jame netrūko kritikos valdantiesiems. Pasak prezidentės, valdančiųjų Konstitucijos nepaisymas ir karinga arogancija veda į destrukciją.