Pasak komisijos pirmininkės A. Širinskienės, prokurorui bus užduoti papildomi klausimai.

„Norime kai kuriuos klausimus pagilinti. (...) Jis anksčiau įvardijo ikiteisminius tyrimus, kuriuos norėjo inicijuoti dėl Visagino Atominės elektrinės pirkimo. Tai toje srityje visu pirma“, – sakė „valstietė“.
Jos teigimu, komisijoje numatoma pakviesti ir buvusį prokurorą, dabar advokatą Mindaugą Dūdą.

A. Širinskienė teigia, kad norima sužinoti daugiau detalių apie neva jam pateiktą sąrašą, kam galima pareikšti įtarimus dėl CŽV kalėjimų Lietuvoje.

Jau anksčiau, be K. Vagnerio, komisijoje liudijo Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Julius Rėksnys bei Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Gintaras Jasaitis.

Po gegužės pabaigoje vykusio posėdžio A. Širinskienė teigė, kad apklaustųjų išsakyti argumentai kelia didelį susirūpinimą.

„Kaip matote, tie pasisakymai jau yra ne iš vieno asmens, mes jau turėjome prokuroro Vagnerio liudijimą, šiandien prokuroro Rėksnio, tai kartotinumas paprastai yra požymis, kad problema realiai egzistuoja“, – tuomet sakė A. Širinskienė.

ELTA primena, kad prokuroras J. Rėksnys ir Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras G. Jasaitis viešojoje erdvėje buvo pateikę informaciją apie galimą politikų įtaką ikiteisminiams tyrimams.

Seimo laikinosios komisijos darbas yra numatytas iki šių metų gruodžio 15 dienos.