„Mieli Lietuvos žmonės“, – taip į tautą kreipėsi prezidentė, pradėdama paskutinį pranešimą. Lygiai tokiais pačiais žodžiais į tautą ji kreipėsi ir 2010-aisiais, kai pranešimą skaitė pirmą kartą.

„Dėkoju visiems, kurie tapote bendražygiais ir bendraminčiais. Dėkoju ir tiems, kurie išsakėte kritines pastabas. Visi padėjote ir mokėte kiekvieną dieną“, – baigdama paskutinį pranešimą dėkojo D. Grybauskaitė. O prieš dešimtmetį, baigdama pirmą savo kaip Lietuvos prezidentės pranešimą, kalbėjo su viltimi: „Tikiu, įveiksime visas krizes. Jeigu įveiksime savyjè blogiausią – atsakomybės ir pasitikėjimo krizę“.

Paskutinį D. Grybauskaitės pranešimą ekspertai vertino kaip „grybauskaitišką“ teigdami, kad ji išliko ištikima savo retorikai. Ištikima per dešimtmetį ji išliko ir savo stiliui.

2010-aisiais, pirmą kartą kalbėdama apie nuveiktus ir dar būsimus darbus, D. Grybauskaitė pasipuošė tamsiai mėlynos spalvos kostiumėliu: kelius siekiančiu švarku ir kelnėmis.

Po metų, 2011-aisiais, taip pat prie tamsiai mėlynos kelnių ir ilgo švarko eilutės priderino tamsiai mėlynus papuošalus: auskarus ir karolius.

2012-aisiais tamsiai mėlyną spalvą pakeitė juoda, tačiau liko ištikima kelnių ir švarko kostiumėliui.

2013-aisiais prieš Seimo narius ir tautą D. Grybauskaitė vėl stojo pasipuošusi tamsiai mėlyna spalva, tik tąkart kelnes pakeitė sijonu.

2014-aisiais grįžo kelnės, o tamsiai mėlyna spalva paryškėjo – prezidentė pasirinko rašalo spalvos kostiumėlį.

Mėlyna spalva, nors vis kiek kitokia, nedingo iš šventinio garderobo ir 2015, ir 2016 metais, ir 2017 metais.

Pernai D. Grybauskaitė pranešimą skaitė, kaip ir šįmet, vėl pasipuošusi tamsiai mėlynos spalvos kostiumėliu. Tačiau ir pernai, ir šįmet ji kairę švarko pusę papuošė tokia pačia trispalvė sege.

Dalios Grybauskaitės metiniai pranešimai: