Pasak jos, švietimo ir socialinė politika kloja pagrindą šalies raidos potencialui, gyvenimo gerovei, gerovės valstybei, o prezidentė metinėje kalboje švietimui skyrė vos vieną sakinį.

„Tik vienas sakinys šiandien metiniame Prezidentės pranešime nuskambėjo situacijai švietime apibendrinti.

Pavargom nuo reformų? Tikrai taip. Nedarom klaidų? Tikrai ne. Ar turim išminties sulaukti rezultatų? Ir kaip toliau? Jų nereikia? Kokių jų reikia? Norim labai greitai? Tikrai taip. Tik čia ne ta sritis, kur per kadenciją pasiekiami rezultatai“, - feisbuko paskyroje rašo J. Petrauskienė.

J. Petrauskienė viliasi, kad būsimieji valstybės vadovai imsis ilgalaikės strategijos bei lyderystės švietimo politikoje.

„Lyderystė, ilgalaikė strategija ir nuoseklus jos vykdymas, visų suinteresuotų šalių telkimas - čia esmė ir kol kas silpna vieta. Pakilti aukščiau siaurų interesų, veikti visuomenės, valstybės labui - čia reikalinga strateginė išmintis ir kantrybė. Labai tikiuosi valstybės vadovų lyderystės, dėmesio ir susitelkimo, atsakomybės šioje gyvybiškai svarbioje srityje“, - teigia ji.

ELTA primena, kad antradienį prezidentė D. Grybauskaitė skaitė metinį pranešimą. Prezidentė teigė, kad švietimo sistema politikų reformuojama jau ketvirtį amžiaus.

„Reforma negali tęstis ketvirtį amžiaus – būtent tiek laiko reformuojama švietimo sistema. Eksperimentuodami savo vaikais rizikuojame šalies ateitimi“, - teigė ji.