Tyrimo komisijoje dėl sutikimo P. Gražulį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę dirbs 12 įvairioms Seimo frakcijoms atstovaujančių narių.

Joje darbuosis Rimas Andrikis, Juozas Bernatonis, Rasa Budbergytė, Arūnas Gumuliauskas, Irena Hasse, Jonas Liesys, Bronislovas Matelis, Laimutė Matkevičienė, Česlavas Olševskis, Jurgis Razma, Audrys Šimas, Petras Valiūnas.

Komisijas pirmininku paskirtas parlamentaras „valstietis“ Petras Valiūnas.

Seimas pavedė komisijai tyrimą atlikti iki šių metų birželio 25 d.
Už nutarimą dėl tyrimo komisijos sudarymo balsavo 96 Seimo nariai, niekas nebuvo prieš, 1 parlamentaras susilaikė.

„Manau, kad Seimas turi galimybę spręsti dėl įgaliojimų panaikinimo ir leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn, o koks sprendimas bus priimtas..., ne kartą teko kreiptis į Seimą - visaip buvo“,- antradienį žurnalistams sakė generalinis prokuroras E. Pašilis.

Prokurorai nutarė prašyti Seimo panaikinti parlamentaro P. Gražulio teisinę neliečiamybę, įvertinę duomenis, surinktus ikiteisminiame tyrime dėl piktnaudžiavimo, apgaulingos apskaitos tvarkymo, prekybos poveikiu, dokumento suklastojimo ir papirkimo.

„Pagrindinis įtarimas, kurį norima pareikšti, yra piktnaudžiavimas tarnybine padėtimi, kas tikrai nesiderina su Seimo nario statusu, yra atstovaujami vienos bendrovės interesai, galimai padarant didelę žalą Lietuvos valstybei, Seimo autoritetui. Buvo naudojamasi bendrovės mašina, pilami degalai, perkami bilietai, atstovaujama įvairiose institucijose, siekiant turtinės naudos tiek sau, tiek bendrovei, kas nesuderinama su Seimo nario statusu", - žurnalistams sakė E. Pašilis, primena ELTA.

Šiuo metu pareigūnų turimi duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad Seimo narys P. Gražulis nuo 2015 m. gegužės iki 2017 m. vasario, veikdamas uždarosios bendrovės „Judex“ interesais ir siekdamas turtinės naudos, galimai piktnaudžiavo Seimo nario tarnybine padėtimi, dėl ko valstybė patyrė didelę žalą.

Mišrios Seimo narių grupės narys P. Gražulis generalinio prokuroro E. Pašilio kreipimąsi į Seimą, prašant panaikinti jo teisinę neliečiamybę, vertina kaip politinę bylą. „Akivaizdu, kad čia politika“,- iš Seimo tribūnos tvirtino P. Gražulis, daugiau argumentų pažadėjęs išdėstyti tyrimo komisijai.