Tik žingsnio trūko iki nelaimės – akivaizdžiai sutrikusios koordinacijos ir nebesigaudantis aplinkoje Juridinio ir viešųjų pirkimų skyriaus vedėjas Arnoldas Matuzevičius besiturškendamas upėje vos nenuskendo. Pasižiūrėti, kaip vandenyje murgdosi vienas svarbiausių skyrių vedėjas atėjo ir rajono meras Antanas Čepononis su žmona Nijole. Bet pagalba jis nesirūpino, o numojęs ranka svirduliuodamas grįžo atgal prie siaučiančios kompanijos.

Skęstančiojo laimei kiti sporto šventės dalyviai nebuvo tokie abejingi. Matydami, kad valdininkas savo jėgomis jau nebesugeba pats atsistoti negilioje upės vietoje, už pažastų išvilko jį į krantą. Išgelbėtasis nebuvo labai dėkingas jo gelbėtojams – dar bandė sugrįžti atgal. Bet medicinos seselė nusivedė toliau nuo kranto ir atgal jo nebeleido.

Tačiau iš incidento kiti valdininkai nepasimokė. Itin girtą Radviliškio miesto seniūno pavaduotoją Vigiliją Dževečkienę kolegos atvedė iki upės, tačiau ji tiesiogine žodžio prasme susmigo ant kranto. Ją atgaivino tik šventės dalyvės iš delno ant veido pilamas upės vanduo. Matydami jos bejėgišką būklę draugai nebedrįso jai leisti maudytis ir parsivedė atgal prie pavėsinių.

Bet viena jų kartu su rusiškų, ukrainietiškų keiksmažodžių tirada pridūrė, kad jam (seniūnui) ir be lavonmaišio bus gerai.

Bandymą kuo ilgiau išbūti po vandeniu skatino ir Anicetas Savickas, sporto skyriaus vedėjas, kuris garantavo net medalį. Tačiau Šeduvos seniūnas netikėtai persigalvojo – jo būklė garantavo nemenkus nemalonumus.

Vėliau girtų valdininkų norą taškytis Dubysoje apramino atvykęs policijos ekipažas. Kelios jaunos merginos itin piktinosi tais, kas iškvietė policiją, tačiau labai nenoromis, bet buvo priverstos išlipti iš vandens.

Išvykus pareigūnams dalis šventės dalyvių nepaisydami geranoriškų perspėjimų tučtuojau sugrįžo atgal. Ir sugrįžo ne tuščiomis, o nešdamiesi brendžio butelį. Tiesa, daugiau incidentų vandenyje nenutiko.