„Pakviesdami partijas į derybas sakėme, kad norime turėti stiprią, veikiančią daugumą, kurią sudarytų ne mažiau kaip 75, gal net ir 80 Seimo narių, ir jų sprendimas yra labai svarbus. Jie daugeliu atveju mus palaikydavo neformaliai, manome, kad tarp partijų pasirašytas susitarimas būtų labiau atsakingesnis, mes prisiimtume įsipareigojimus įtraukti jų programines nuostatas, jie prisiimtų įsipareigojimus palaikyti mūsų Vyriausybės programą“, - žurnalistams sakė Seimo narys J. Jarutis.

Jis nesiėmė kol kas komentuoti LLRA-KŠS pasiūlymų, kurie susiję su socialiniais reikalais.

„Sulaukime jų sprendimo. Jeigu jie eina į derybas, mes išgirsime jų pasiūlymus į bendrą Vyriausybės priemonių planą, tada ir aptarsime“,- sakė J. Jarutis.

Jis taip pat pažymėjo, kad socialinės atskirties mažinimas, pajamų didinimas mažai uždirbantiems, tai yra valdančiųjų prioritetas.
„Manau, kad čia nesikerta. Tai visų keturių būsimų koalicijos partnerių vienas iš pagrindinių siūlymų“, - sakė J. Jarutis.

Penktadienį Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) tarybos posėdyje ketina apsispręsti, ar prisijungti prie „valstiečių“, Socialdemokratų darbo partijos ir „tvarkiečių“ derybų dėl valdančiosios koalicijos, primena ELTA.
LLRA-KŠS lyderis, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis sako, kad jeigu prasidėtų derybos, svarbiausia, ar bus pritarta LLRA-KŠS programinėmis nuostatoms. Tarp LLRA-KŠS reikalavimų yra vaiko pinigų didinimas iki 120 eurų, nemokami vaistai pensininkams, savivaldos finansavimo didinimas ir kt.