Seimo narys Petras Gražulis sako, kad įtarimus jam siekiantys pareikšti prokurorai remiasi melaginga informacija.

Politikas sako netikintis, kad galėjo kalbėti apie kyšius Rusijos pareigūnams su šaldytus maisto produktus gaminančios įmonės „Judex“ atstovais, o teisėsaugos teiginius dėl automobilio nuomos vadina netiksliais.

„Ten labai daug melo. Melas yra tai, kad aš padariau žalą ir neteisėtai naudojau automobiliui lėšas. Visos sutartys yra kanceliarijoje, kurias pasiėmė pati STT, tačiau prie bylos neprisegė, nes jiems neparanku. (....) Mano visi pavedimai bankiniai iki cento yra, visos sutartys yra“, – BNS penktadienį teigė P. Gražulis.

Įtarimus P. Gražuliui siekianti pareikšti Generalinė prokuratūra rašte Seimui nurodo, kad jis piktnaudžiavo savo parlamentaro statusu, siekė neteisėtai paveikti Lietuvos ir Rusijos tarnautojus, pastariesiems skatino mokėti kyšius.

Teisėsaugos duomenimis, Seimo narys padėjo tvarkyti „Judex“ bendrovei problemas dėl kontroliuojančių tarnybų nustatytų pažeidimų, tuo pačiu siekė ir gavo turtinės naudos: kelerius metus neatlygintinai naudojosi „Judex“ prabangiu automobiliu „Lexus“, bendrovės kuro mokėjimo kortelėmis, pirktais lėktuvų bilietais. Taip pat Seimo narys yra prašęs ir gavęs pinigų iš „Judex“.

P. Gražulis tvirtino, kad „Lexus“ nuomojasi iš Latvijoje registruotos bendrovės „Dožas“ ir nesidomėjo, iš kur ji turi šį automobilį.

Anot jo, kuro mokėjimo kortelės įėjo į nuomos sutartį, pati bendrovė savo ruožtu taip pat turėjo teisę naudotis parlamentarui nuomotu „Lexus“ automobiliu.

Aiškindamas apie lėktuvo bilietus, pirktus už „Judex“ lėšas, parlamentaras teigė, kad šiuos pirkimus tvarkė jo tuometinė padėjėja Seime Patricija Pachomovaitė, tuo pat metu dirbusi ir „Judex“ komercijos vadove.

„Pasirodo, aš šito dalyko nežinojau, ji prašydavo, kad jai dalį lėšų avansų pervestų kompanija už bilietus, o ji, kai aš apmokėdavau, grąžindavo pinigus atgal. Taigi iš kompanijos nei vieno cento nesu gavęs ir dokumentai yra visi patvirtinantys, kad aš nesu panaudojęs „Judex“ lėšų“, – sakė P. Gražulis.

Jis „išmislu“ vadino prokuratūros įtarimus, jog kai kurias „Judex“ problemas siūlė spręsti perduodant kyšius Rusijos pareigūnams.

„Aš niekam nesiūliau duoti kyšių“, – tvirtino Seimo narys.

Klausiamas dėl prokurorų įvardijamų pokalbių telefonu, kai P. Pachomovaitei siūlė vežtis į Karaliaučių 500 eurų ir juos perduoti atsakingam Rusijos pareigūnui, P. Gražulis teigė neprisimenąs tokių pokalbių: „Čia yra detalė, prokurorų pritraukimas“.

„Aš nežinau, man atrodo, kad čia... tikrai paklausyčiau telefoninius pokalbius, aš galėčiau pasakyt, o dabar man atrodo kad viskas yra laužta iš piršto. (...) Kol aš pats neišgirsiu išklotinių, neišklausysiu – aš nepatikėsiu“, – kalbėjo politikas.

Generalinė prokuratūra šią savaitę paprašė Seimo leidimo pareikšti P. Gražuliui įtarimus dėl piktnaudžiavimo, nesant kyšininkavimo požymių.

Buvusio Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus atžvilgiu teisėsauga tyrimą nutraukė.