„Žmonių, turinčių skirtingas nuomones, kuomet yra per 4000 asmenų partijoje, tikrai atsiras. Būtų keista, jei nebūtų skirtingų nuomonių. Bet aš antrą savaitę stebiuosi, kaip Seimo pirmininko klausimas jo paties pateiktas kaip neva jo problema. Tai yra derybos dėl koalicijos, ir jeigu bando kas nors rašyti vieną ir kitą laišką, tai nelabai susigaudo, kas iš tikrųjų vyksta. Vyksta naujos derybos dėl koalicinės sutarties ir šioje situacijoje visi postai - premjero, Seimo pirmininko - yra derybų objektas. Tai, ką sako Seimo pirmininkas, yra bandymas klaidinti ir partijos narius, ir visuomenę, mes nešnekame apie konkretų asmenį, tai nėra pasitikėjimas ar nepasitikėjimas, tai yra paprasčiausiai derybos dėl naujos koalicijos sutarties, nes senoji nebegalioja“, - Eltai sakė R. Karbauskis.

„Jūs raskite man bent vieną kitą žmogų frakcijoje ar kur nors, kuris tą patį sakytų. Visi supranta, kad sudarinėjama nauja koalicinė sutartis. Taigi, ne aš asmeniškai sugalvojau, kad koalicija turi būti praplėsta, ir ne aš asmeniškai sugalvojau, kad reikia pradėti nuo „balto lapo“ (...) Kalbama apie koalicinę sutartį, apie be galo rimtą sprendimą, ir vienas žmogus staiga pasako, kad viskas yra daroma tik dėl jo. Čia ne apie jį klausimas, tai yra koalicijos sudarymo klausimas, kad būtų išplėsta koalicija ir turėtume daugiau Seimo narių, užtikrinant stabilų darbą likusiems pusantrų metų“, - Eltai sakė R. Karbauskis.

Pats Seimo pirmininkas V. Pranckietis sako iš posto nesitrauksiąs.

Aiškindamas savo apsisprendimą jis teigia, kad Seimo pirmininko pozicija nėra partinis susitarimas. V. Pranckietis tikina, kad jam palaikymą išreiškė ne vienas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos skyrius Lietuvoje. Jo tvirtinimu, ir „valstiečių“ frakcijoje Seime yra žmonių, kurie turi stuburą ir jį palaiko.

Pasak Seimo pirmininko, palaikymą jis turi ne tik LVŽS frakcijoje ir opozicijoje. Jo teigimu, ne vienas LVŽS skyrius Lietuvoje jam išreiškė palaikymą.

Paklaustas, ar yra asmeniškumų šiame konflikte, V. Pranckietis teigė, kad taip.
„Taip, ir tai aiškiai yra matoma. Ir tai matoma jau dveji metai“, - teigė jis.