„Valstietis“ Tomas Tomilinas, vertindamas susitikimą, sakė, kad nuskambėję pasiūlymai, ypač socialinėje srityje, yra žinomi ir priimtini.

„Mums yra žinomi, yra nuspėjami, jie yra visiškai įmanomi ir jie atitinka mūsų programą, ypač turint mintyje regionus. Jau ir anksčiau galėjome tam skirti daugiau dėmesio“, - sakė jis.

Derybininkai sakė, kad laukia penktadienio, kai Lietuvos lenkų rinkimų akcija - Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA - KŠS) apsispręs, ar dalyvauti valdančiojoje koalicijoje. „Socialdarbietis“ Andrius Palionis tvirtino, kad kalbos apie postus nebuvo, tačiau žurnalistams sakė, kad jo partijai aktualus būtų socialinės apsaugos ir darbo ministro portfelis.

Dėl Seimo pirmininko jis nebuvo kategoriškas. „Mes visą laiką pasiryžę derėtis. Kaip ir 2016 metais jis turėjo būti mūsų, bet netapo mūsų. Čia yra derybų objektas“, - apie Seimo pirmininko kėdę kalbėjo A. Palionis. Derybininkai sakė, kad laukia penktadienio, kai LLRA - KŠS apsispręs, ar dalyvauti valdančiojoje koalicijoje. „Laukiame, ką rytoj nuspręs LLRA-KŠS. Tikimės, kad kitas susitikimas bus ateinantį antradienį, dalyvaujant jau visų partijų derybininkams“,- sakė „valstietis“ Jonas Jarutis.

Kaip ELTA jau skelbė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad dabar svarbiausia - susitarti dėl valdančiosios koalicijos, o visos pozicijos Seime ir Vyriausybėje yra derybų objektas.

„Galutinio sprendimo dar negali būti, nes LLRA - KŠS prie derybų dar neprisijungė“, - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Apie tai, kam atiteks tam tikros pozicijos Seime ir Vyriausybėje, jis nebuvo linkęs kalbėti, nes „tai yra derybos ir būtų visiškai negražu statyti išankstines sąlygas galimiems mūsų koalicijos partneriams“, - sakė R. Karbauskis.

Jis nekalbėjo ir apie Seimo pirmininko postą. „Visos pozicijos Seime ir Vyriausybėje yra derybinis objektas. Dabar svarbiausia - susitarti dėl koalicijos. Seimo nariai, kurie priklauso frakcijoms, kurios priklausys koalicijai, turės vykdyti koalicinę sutartį. Jeigu kas nors nevykdys, bus jau kiti žingsniai“, - sakė R. Karbauskis.