Ligoninėje dešimt dienų praleidęs berniukas jau dvi savaites mokosi namuose, tačiau ikiteisminis tyrimas dėl įvykio buvo nutrauktas.

„Diagnozavo smegenų sutrenkimą, nubrozdinimus, buvo ir dešinysis plautis patinęs, ir kepenys patinusios, ir dubens kaulas skilęs“, – LNK žinioms kalbėjo berniuko mama Daiva.

Išgyvenusį septynmetį ir tėvai, ir medikai vadina laimės kūdikiu. Traumas berniukas patyrė kai krito pro langą iš mokykloje trečiame aukšte esančios klasės.

„Vaikas ir daktarams, ir sesutėms, kai vežė, sakė, kad iškrito pro langą. Mokytoja jį užrakino, nes buvo negeras. O jis paniškai bijo vienas būti kambaryje“, – kalbėjo septynmečio mama.

Kas nutiko, šeima sužinojo tik po to, kai sūnų po pamokų atvežė klasioko tėvas. Jis berniuką rado gulintį po mokyklos langais, laimei, ne ant grindinio, o ant žolyno. Kai namuose berniukui pasidarė blogai, artimieji jį išvežė į Klaipėdos ligoninę.

Mama LNK žinioms teigė, kad nei mokyklos administracija, nei berniuką užrakinusi mokytoja jų šeimos net neatsiprašė. O kodėl berniukas buvo užrakintas klasėje? Tėvai sako, kad girdėjo net kelias versijas. „Ji sakė, kad su berniuku nesusitvarko. Tai reikia vaiką užrakinti vieną? – kalbėjo mama. – Paskui buvo tokie atgarsiai, kad nuo šiukšlinės nuvirto, kad iš medžio iškrito. Juk vaikas nemeluos.“

Kitų vaikų, lankančių tą pačią mokyklą, tėvai teigė detalių apie įvykį nežinantys. „Niekas mums nieko nesako“, – teigė viena LNK kalbinta moteris. Pro langą iškritusio berniuko klasioko mama tikino, kad savo vaiką iš mokyklos visada pasiima vidurdienį ir nežino, kas galėjo nutikti.

Gimnazijos, kuriose mokosi berniukas, direktorius teigia, kad apie įvykį sužinojo tik iš policijos pareigūnų. „Aš labai išgyvenu, – teigė direktorius. – Mokytojai taip pat labai išgyvena. Visi susijaudinę šnekame. Aš manau, kad visi žmonės esame, tai žmoniška.“

Buvo teigiama, kad ikiteisminis tyrimas turėtų parodyti, ar ikimokyklinukų mokytoja toliau dirbs mokykloje, tačiau tyrimas buvo nutrauktas. Teigiama, kad taip pasielgta buvo dėl to, kad nebuvo nustatyta, jog prieš vaiką buvo naudota prievarta.

Ir nors berniukas klasėje buvo paliktas vienas, nėra duomenų, ar mokytoja jį užrakino tyčia.

Berniuko mama nesitiki rasti kaltų. „Jie galvoja, kad ai, mama, penkis vaikus augina, iš kaimo glūdumos. Pašnekėjo, pašnekėjo ir viskas nutils taip, – kalbėjo mama. – Norėčiau, kad mokytoja kažkokią atsakomybę prisiimtų. Ir mokykla.“

„Matysime, ką reikia daryti. Gal reikia kažkur tobulinti mums taisykles. Žiūrėsime, kur galime kokius nors saugos elementus įvesti. Spręsime klausimą, kalbėsime, kur galime atlikti tokius veiksmus, kad tokie įvykiai mūsų gimnazijoje nepasikartotų“, – kalbėjo direktorius.