„Jei pakviestų, tikrai svarstyčiau. Aš tokių siūlymų negavau, bet ir neprisijungęs labiau remiu „valstiečius“ negu „valstiečiai“ remia patys save. Kartais „valstiečiams“ priekaištaujama, kad jie daro klaidų. Taip, neklystančių nėra, jie yra klystantys ir darantys klaidas, bet už „valstiečius“ nėra šiandien nieko geriau.

Šiandieninėje situacijoje, mąstant valstybiškai, būtina remti „valstiečius“. Gal aš ir pakritikuočiau vieną ar kitą įstatymą, bet iš principo politinė kryptis yra gera“, - Eltai teigė P. Gražulis.
Politikas sakė, kad, jo žiniomis, Mišrioje Seimo narių grupėje yra ir kitų parlamentarų, kurie svarstytų galimybę prisijungti prie „valstiečių“ frakcijos.

P. Gražulis tvirtino, kad postais nesidomi, bet jam rūpi stabili valdančioji koalicija. „Postų man tikrai nereikia, manęs postai nežavi. Aš noriu, kad jie nebūtų suskaldyti, kad jie suformuotų valdančiąją daugumą ir dirbtų iki kadencijos pabaigos“, - sakė P. Gražulis.

Jo nuomone, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis turėtų užleisti postą koalicijos partneriams, jei tai bus numatyta koalicinėje sutartyje.

„Bus sudaryta koalicinė sutartis, yra tokia patirtis, kad partija, kuri turi daugiausia mandatų, gauna premjero postą, o kuri turi mažiau Seimo narių, gauna Seimo pirmininko kėdę“, - pažymėjo P. Gražulis.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikisi, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) prisijungs prie valdančiosios koalicijos, tačiau taip pat skaičiuoja, kad daugumą pavyktų suburti ir iš trijų partijų - „valstiečių“ „socialdarbiečių“ bei „tvarkiečių“.

„Labai tikiuosi, kad LLRA-KŠS kartu dalyvaus valdančiojoje koalicijoje. (...) Mes bandome skaičiuoti. Atrodo, kad mes - trys partijos - koalicijoje galime turėti daugumą, nes Seime liko 138 Seimo nariai, dar trys bus renkami, ir koalicija, jeigu aš teisingai skaičiuoju, jei būtų trijų partijų, turės 70 Seimo narių“, – po Seimo LVŽS frakcijos posėdžio antradienį vakare žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Šios dienos skaičiavimais, „valstiečių“, tvarkiečių“ ir „socialdarbiečių“ koalicija galėtų turėti 69 narius.
R. Karbauskis atsisakė nurodyti, kokį dar vieną parlamentarą jis turi omenyje, tačiau sakė, kad kalbamasi su visais.

„Aš dabar nekomentuosiu. Mes šnekamės, kaip ir mūsų opozicija, su visais Seimo nariais. Siekiame, kad koalicija būtų kuo didesnė“, – sakė R. Karbauskis.
Politikas teigė norįs, kad ta koalicija, kokia ji bebūtų - iš trijų ar keturių partijų - turėtų faktinę daugumą.