Susitikimas vyks ruošiantis ketvirtadienį rengiamam pirmajam Vyriausybės ir profsąjungų atstovų derybų raundui siekiant atnaujinti 2017-aisiais pasirašytą švietimo ir mokslo šakos kolektyvinę sutartį.

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjungos (LŠMPS) vadovas E. Milešinas sako, kad Vyriausybė šiuo metu ne visiškai vykdo įsipareigojimus, numatytus kolektyviniame susitarime. Jis žada kalbėtis apie rengiamą viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimo didinimo iki 2025 metų strategiją, aptarti tolesnį profesinių sąjungų bendradarbiavimą su Vyriausybe.

„Konstatavome, kad yra punktų, kurie tikrai nevykdomi, yra kurie iš dalies nevykdomi, yra ir tokių, kurie visiškai įvykdyti. Tad pirmajame posėdyje birželio 6-ąją bus pirminis aptarimas, kokia yra ministerijos pozicija, kaip jie mato, kodėl nevykdo susitarimo“, – BNS tvirtino jis.

S. Skvernelio patarėjas Skirmantas Malinauskas teigia, kad pažintiniame susitikime bus „išklausyti profesinių sąjungų lūkesčiai“, premjeras ketina pasidalinti ir savo įžvalgomis dėl švietimo sektoriuje kylančių problemų, įskaitant ir mokytojų atlyginimus.

Profsąjunga nurodo vienijanti beveik 10 tūkst. narių.