„Antrą kartą, jau trečią kartą viešai pasako G. Kirkilas, kad socialinės apsaugos ir darbo ministerija jiems yra pažadėta. Tai yra netiesa. Nėra pažadėta socialinės apsaugos ir darbo ministerija ar jokia kita ministerija“, – BNS sakė S. Malinauskas.

„Socialdarbiečių“ pirmininkas Gediminas Kirkilas antradienį teigė, kad S. Skvernelis sutinka, kad jo partijai priklausytų socialinės apsaugos ir darbo ministro portfelis. Iš viso Lietuvos socialdemokratų darbo partija nori trijų ministerijų.

S. Malinauskas pabrėžė, kad iki šiol su potencialiais koalicijos partneriais nėra susitarta nei dėl ministerijų, nei dėl ministrų keitimo.

„Tikrai šiuo metu nėra susitarta nei dėl vienos ministerijos ir nei dėl vieno ministro keitimo. Viskas, kas šiuo metu yra įvykę, tai yra pasirašytas memorandumas – ketinimų protokolas. Tai tik pirmas žingsnis. Jis visiškai neįpareigojantis. Memorandume nurodytas pasitikėjimas S. Skverneliu ir socialdemokratų darbo partijai yra skiriamas Seimo pirmininko postas, tačiau ir tai yra derybų klausimas“, – teigė premjero patarėjas.

Anot jo, pirmiausia būtina ne dalintis postus, o užtikrinti Vyriausybės programos vykdymą.

„Ir tik po to, kai į visus klausimus atsakoma, tada mes galime kalbėti apie konkrečias kvotas, postus ir konkrečius ministrus“, – sakė S. Malinauskas.

Jis teigia, kad vyksta „intensyvūs“ pokalbiai tiek su Lietuvos lenkų rinkimų akcija–Krikščioniškų šeimų sąjunga, tiek su „socialdarbiečiais“, tiek su „tvarkiečiais.

„Neoficialiai išsakyti norai, kad kai kur visos trys politinės jėgos yra įvardinusios tam tikrą ministeriją – ne po vieną pretenduoja ir net ne po du į vieną ministeriją“, – teigė S. Malinauskas.

„Kol kas vyksta tik pokalbių lygyje“, – pridūrė jis.