Po antradienį vykusio susitikimo su G. Nausėda „socialdarbietis“ tvirtino, kad sieks naujajam prezidentui paaiškinti, kodėl toks projektas yra siūlomas.

"Aiškinsim, kodėl mes tą darome. Europos Parlamentas, kaip žinote, taip pat turi rentas ir labai dideles. Tik dėl to ten toks veržimasis į Europos Parlamentą. Ne tik Europos Parlamentas, bet ir daugelis Europos Sąjungos valstybių", - žurnalistams po susitikimo su išrinktuoju prezidentu sakė G. Kirkilas.

Kartu politikas užsiminė, kad konkrečiai rentų kadenciją baigusiems Seimo nariams klausimo su G. Nausėda jis neaptarė. G. Kirkilas samprotavo, kad išrinktasis prezidentas dar antradienio rytą įstatymą dėl rentų žadėjęs vetuoti, ateityje galėtų ir persigalvoti, atsižvelgiant į tai, kiek Seimo narių „socialdarbiečių“ iniciatyvą palaikys.

"Jeigu šiam klausimui bus dauguma - tai priimsime. Prezidentas, matyt, spręs iš to, kiek už jį balsavo - aš taip galvoju", - apibendrino G. Kirkilas.

„Socialdarbiečių“ inicijuotomis įstatymo pataisomis siūloma, kad vieną kadenciją Seime dirbusiam Seimo nariui būtų mokama 30 procentų atlyginimo siekianti renta, dvi Seimo kadencijas – 40 proc., o tris ir daugiau – 50 proc.

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje G. Nausėda teigė, kad, jei toks įstatymas Seime būtų priimtas, jis be abejo jį vetuotų.

„Rentoms neišrinktiems Seimo nariams nepritariu, ir, jeigu toks įstatymo projektas ateitų į Prezidentūrą, jis būtų vetuotas“, – tikino G. Nausėda.